La nova edició del festival explora “els relats que mouen el món” i comptarà amb més de 130 participants on destaquen els noms de Julian Barnes, Gonçalo M. Tavares, Richard Sennett, Lisa Randall i Enrique Vila-Matas.

CONSULTA PROGRAMACIÓ

Kosmopolis 2019 vol girar al voltant dels relats del segle XXI que intenten donar sentit al món actúa i per aquest motiu  el feminisme, el postcapitalisme i la quàntica són els tres eixos centrals sobre els quals versa el festival de la literatura amplificada.

La jornada inaugural d’aquets dimecres  amb l’escriptor Richard Sennett, seguit d’un diàleg entre Gonçalo M. Tavares i Enrique Vila-Matas, que s’emmarca dintre dels Diàlegs K, on altres autors com Julian Barnes, Dave Eggers, Han Kang i Susan Orlean, entre altres, abordaran temes clau de la literatura actual durant els dies del festival.

Figures del món del cinema, com Juan Antonio Bayona i David Trueba, també intervindran en aquesta edició,.

El relat quàntic

Un dels eixos sobre els quals gira Kosmopolis’19 és la influència de la física quàntica en la concepció actual de la «realitat». Entre les propostes, destaca una conferència de l’escriptora i física Lisa Randall, un diàleg amb els científics José Ignacio Latorre i Philip Ball i una lectura dramatitzada de l’obra de teatre Copenhagen.

A més, el relat quàntic arribarà properament al CCCB de la mà de l’exposició Quàntica, que s’inaugurarà el proper 9 d’abril.

La revolució feminista

Les diferents manifestacions dels nous feminismes: la lluita per la igualtat, el paper de les dones en la lluita contra el canvi climàtic i la pràctica de la sororitat. Les escriptores Natza Farré, Paula Bonet i Laura Huerga són algunes de les protagonistes en aquest apartat, juntament amb Mona Eltahawy i Najat El Hachmi, que mantindran un diàleg entre ambdues.

Transicions del capitalisme

Kosmopolis 19 vol apropar-se a l’actual situació del capitalisme des de diferents enfocs. Éric Sadin, Marina Garcés, Helen Hester, Nick Srnicek i Agustín Fernández Mallo analitzaran els dilemes ètics que planteja l’evolució de la intel·ligència artificial i la necessitat d’una nova Il·lustració. D’altra banda, el periodista britànic Paul Mason parlarà sobre postcapitalisme.

Laboratori d’històries

Com en les anteriors edicions, K19 presenta un espai per explorar l’evolució de la narrativa i les seves noves eines i suports. Entre les propostes destacades hi ha diversos tallers i xerrades a càrrec de l’storyteller Manuel Bartual o l’artista Libby Heaney, amb un taller sobre bots conversacionals amorosos i twitteratura, entre d’altres.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here