‘Un al mes no fa mal’, el Club de lectura de Llegir en català

El darrer dimarts de mes a la sala de conferències de l’FNAC de l’Illa Diagonal.

Festa de 'Llegir en Català' a Barcelona, novembre 2013.

L’Associació Llegir en català que aplega a 10 editorials independents catalanes és qui organitza aquets club de lectura.
El mes de setembre de 2013 en un acte celebrat a la Setmana del llibre en català les editorials van presentar el seu projecte que té com a objectiu principal aconseguir més visibilitat i presència en els mitjans de comunicació i llibreries.
Les editorials que formen part d’aquesta aliança són: Editorial Alrevés, L’Avenç, LaBreu Edicions, Llibres del Delicte, El Gall Editor, Editorial Gregal, Meteora, Periscopi, Raig Verd editorial i Saldonar.

Ara, l’associació Llegir en català ha donat un pas més i organitzen un cop al mes, un Club de lectura a l’FNAC de l’Illa Diagonal l’últim dimarts de cada mes a les 19.30 hores.
Amb el títol ‘UN AL MES NO FA MAL’, cada mes, excepte els mesos d’agost i desembre, el llibre escollit serà una de les deu editorials que formen part de Llegir en català.
Al Club de lectura  hi assistirià l’autor, si és possible, o el traductor, o ambdós a més de l’editor.
Mes de març, nou Club de lectura
El mes de gener el llibre escollit va ser  Deu oques blanques de Gerbrand Bakker (Raig Ved) i el mes de febrer  La peixera de Maiol de Gràcia (Edicions del Periscopi)

El 25 de març el llibre escollit és  Salnitre d’Antoni Real (Meteora).  Com a novetat aquets mes i gràcies a un acord amb l’Ajuntament de Collbató,  totes les persones que portin el llibre el dia del Club de lectura tindran l’obsequi d’una entrada per visitar les coves de Salnitre, que és on transcorre l’acció de la novel·la.

Els propers Clubs de Lectura:
Abril: Llibres del Delicte amb Les mans del drac de Sebastià Bennasar. Amb presència de l’autor.
Maig: Editorial Labreu amb Vergonya d’Aleksandr Soljenitsin. Hi hauran Ignasi Pàmies, editor de LaBreu Edicions i Francesc Permanyer traductor del llibre
Juny: Editorial l’Avenç
Juliol: El Gall Editor amb Els blaus de l’horitzó de Sebastià Bennasar. Hi haurà l’autor del llibre
Setembre: Crims.cat amb El tant per cent de Rafael Vallbona.
Octubre: Saldonar Edicions amb Una nit amb Umberto Eco de Pep Bertran. Hi assistiran l’autor i l’editor
Novembre: Editorial Gregal amb Bandera negra de Jordi Santasusagna. Hi assistiran l’autor i l’editor

Fotografia de Carles Domènech