L’escriptor mexicà i guionista de les pel·licules  ‘Babel’ i ‘Amores perros’ s’imposa als 602 manuscrits presentats i s’endú els 158.000 euros del premi literari.

Guillermo Arriaga és autor de ‘Escuadrón Guillotina’ (1991), ‘Un dulce olor a muerte’ (1994), ‘El búfalo de la noche’ (1999) i  ‘El Salvaje’ (2016) a més de ser guionista de les pel·lícules ‘Amores perros’, ’21 gramos’ i ‘Babel’.

La novel·la gunayadora del Premio Alfaguara 2020 està protagonitzada per  Marina, una dona casada, amb tres fills, amb una vida familiar resolta, coreògrafa de cert prestigi, es veu involucrada en un enamorament  improbable amb un home impensable. ‘Salvar el fuego’  retrata dos Mèxics  completament diferents, Marina, que pertany a la classe social més alta, es vincula amb un home a l’extrem de la societat.
Es tracta d’una novel·la que retrata les contradiccions d’un país i les contradiccions més profundes de la naturalesa humana.

El jurat, presidit per l’escriptor Juan Villoro ha estat format també per Laura Alcoba, Edurne Portela, Antonio Lucas, Jesús Rodríguez Trueba,i  Pilar Reyes ha destacat que Salvar el fuego ’’és una novel·la polifònica que narra amb intensitat i amb excepcional dinamisme una història de violència al Mèxic contemporani on l’amor i la redempció encara són possibles. L’autor se serveix tant d’una extraordinària força visual com de la recreació i reinvenció del llenguatge col·loquial per a aconseguir una obra d’inquietant versemblança. Els diferents plans narratius tenen com a fil conductor el cos humà, motiu de celebració i exposat a nombrosos excessos.’

L’editorial Alfaguara publicarà la novel·la el 19 de març.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here