RBA reedita ‘Món Mascle de Terenci Moix.

Publicada  originàriament el 1971, l’editorial segueix amb la recuperació de l’obra de Terenci Moix.

monmascleEn paraules de Pere Ginferrer al pròleg de l’edició en castellà de 1998 destacava  que  “Món Mascle hauria estat un fracàs en mans d’un altre escriptor; s’hagués convertit en una exhibició d’escenes de sadisme festiu sobre l’exotisme d’un decorat de basar”.

Terenci Moix va escriure una novel·la amb un estil i gènere sense precedents en la literatura catalana on oferia una crítica   als fenòmens polítics i socials de l’època.
Segons Juan Bonilla, biògraf de l’autor, Món Mascle té una finalitat diàfana: «el dibuix d’una societat totalitària on la repressió és fonamental, la llibertat una heretgia i els sentiments una debilitat que condemna aquell qui es permet el luxe de tenir-ne».

A Món Mascle,un jove cantant de renom internacional és raptat per uns emmascarats en una ciutat egípcia i traslladat a un territori mític, exuberant de fantasia i colossalisme, on la crueltat és l’única conducta possible. Allà s’erigirà en príncep d’aquesta civilització insòlita i haurà de cenyir-se als seus costums, per no ser considerat feble i indigne pels seus súbdits

RBA  continua recuperant l’obra  de Terenci Moix després de la publicació l’any passat de ‘Terenci del Nil’