L’editorial ha confirmat la publicació del catorzè lliurament de la sèrie protagonitzada per Bernie Gunther

Philip Kerr va morir, el 24 de març d’aquest any, als 62 anys, deixant un llegat prou important de novel·les que el van consolidar com un gran escriptor de novel·la negra.

L’editorial RBA ha publicat aquest any el dotzè títol de la sèrie sota el títol de ‘Azul de Prusia’.  Ara confirma que a la tardor de 2019 es publicarà el catorzè i darrer títol de la sèrie després de la mort del seu autor.

‘Metropolis’ ens situa al Berlín de 1920 amb un jove inspector  Bernie Gunther  que treballa en la unitat de Antivici quan Bernard Weiss, cap de la Policia Criminal de Berlín, el convida a sumar-se a la KIA, la Inspecció Criminal A, el cos de supervisió de totes les recerques d’homicidis de la Kripo. La primera tasca de Bernie consisteix a investigar els assassinats de l’Estació Silesia, on han estat assessinades quatre prostitutes. A totes els van copejar en el cap amb un martell i després els van arrencar la cabellera amb un ganivet afilat. Bernie amb prou feines té temps de familiaritzar-se amb l’expedient del cas quan és assassinada una altra prostituta. El naixement del nazisme i la seva propagació entre la societat alemanya es ben present a la novel·la.

Abans de la publicació a la tardor de 2019 de ‘Metropolis’, RBA publicarà al febrer de l’any vinent el tretzè títol de la sèrie ‘Greeks Bearing Gifts’

La novel·la ‘Violetas de marzo’ va ser la primera que va protagonitzar Bernie Gunther, el personatge creat per l’escriptor escocès Philip Kerr. Després li seguirien les obres ”Palido criminal’ i ‘Requiem alemán’ publicades als anys 1989,1990 i 1991 i que formarien la més que coneguda Trilogia Berlinesa.

Es tracta d’un conjunt de novel·les, on Philip Kerr combinava novel·la negra i història. Dos elements que l’escriptor d’Edimburg sabia lligar perfectament gràcies al personatge de Bernie Gunther. Amb un rerefons polític i social situat a l’Alemanya nazi, Kerr utilitzava la novel·la negra com a excusa per oferir una excel·lent radiografia de l’època.

Kerr es va inspirar en el personatge del detectiu Philip Marlowe, de Raymond Chandler, per crear Bernie Gunther. Va decidir ambientar les seves novel·les en el Berlín de l’apogeu i declivi nazi, però algunes novel·les han fet viatjar el seu detectiu a la Cuba de Batista o a l’Argentina on es refugiaven els generals nazis perseguits.

Les novel·les de la sèrie Bernie Gunther abracen diferents períodes de la història com els primers de Hitler al poder, fins a la postguerra i la Guerra Freda. Tot i que la ciutat de Berlín centra bona part de la trama, el personatge de Kerr també ha viatjat a Munich, Viena, Praga, Buenos Aires i L’Havana.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here