El periodista i escriptor publica ‘Mar d’estiu’ amb relats sobre viatges i experiències viscudes al Mediterrani  i el llibre infantil i solidari ‘El somni d’en Blai’

La pandèmia de la Covid-19 i l’ajornament d’alguns títol ha fet coincidir la publicació de dues novetats de Rafel Nadal.

Univers publica ‘Mar d’estiu’, un llibre que inaugura la nova col·lecció Joie de vivre, juntament amb ‘Diari de Florència’, de Diana Athill.

‘MAR D’ESTIU’, PASSIÓ MEDITERRÀNEA

A ‘Mar d’estiu’, relata moments viscuts en cinc illes: Stromboli, a l’arxipèlag de les Eòlies; Hidra, on va conèixer Leonard Cohen; Xipre, “com un vaixell a la deriva que apunta al Líban amb la proa, sempre a punt d’enforquillar les costes del petit país de l’Orient Mitjà”; Portlligat, els seus pescadors i la recepta secreta d’es mero amb suc; i Icària, l’illa dels miralls.

El nou llibre de Rafel Nadal està dividit en tres parts i inicia el relat amb un homenatge a la mar de la seva infància i joventut on parla de la Mediterrània, què és i quin significat té el mar per a ell.

A la segona part relata els seus viatges per diversos llocs del Mediterrani com Stromboli, Icària, Hidra o Portlligat i finalment a la tercera part narra el retorn, una reflexió sobre l’experiència de el viatge i el paper que ha tingut la Mediterrània en la història i el desenvolupament de la cultura occidental.

‘EL SOMINI D’EN BLAI’, LLIBRE INFANTIL I SOLIDARI

Haurem esperar fins el 20 de maig per llegir la primera incursió de Rafel Nadal en la literatura infantil. L’estrena és solidària amb el conte ‘El somni d’en Blai’, on  explora els somnis i les il·lusions d’un nen amb fibrosi quística.

De la mà de l’il·lustrador Valentí Gubianas i sota el segell Estrella Polar, el seu primer llibre infantil, una història solidària amb tots els afectats per la fibrosi quística.  Nadal assegura que el llibre «neix de la idea d’escriure un conte per a uns familiars que viuen la fibrosi quística de prop, una història per a ells que, alhora, és per a tots».

‘El somni d’en Blai’ (Estrella Polar), ens acosta amb la vida d’en En Blai, un nen que no ha anat mai a l’escola perquè té fibrosi quística, una greu malaltia respiratòria, i aquest any i anirà per primera vegada.
El seu somni és poder desfilar amb els gegants i capgrossos a la festa major, però està segur que mai no ho podrà fer. No obstant, amb l’ajut dels companys i companyes de classe i la complicitat de mestres i pares, en Blai arribarà a viure experiències increïbles.

Els beneficis obtinguts dels drets d’autor d’’El somni d’en Blai’ i ‘El sueño de Lucas’ (l’edició en castellà publicada per Destino) es destinen íntegrament a l’Associació Catalana de Fibrosi Quística.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here