L’autor de ‘La senyora Stendhal’ o ‘El fill de l’italià’ envia un missatge als lectors de L’illa dels Llibres.


Sant Jordi és la festa dels llibres i de les roses i, per extensió, és la festa de la cultura i de la civilització. És indiscutiblement la festa més popular del calendari, la més viva, la més sensual. És hereva de les guerres de flors i serpentines de l’antic Corpus i de les fogueres de la revetlla de Sant Joan, que han desaparegut per l’excés de zel de les administracions públiques.

Sant Jordi és ara l’única festa d’homenatge a la natura que ens queda al calendari. És una benvinguda al bon temps, una invitació al carrer, al contacte i a la conversa, just tot allò que aquests dies ens està vetat per culpa de la maleïda pandèmia. Però no podem renunciar-hi.

De moment, compreu llibres: truqueu ara mateix a la llibreria del barri o del poble, encomaneu les novetats d’enguany o els llibres que esperen de fa temps als prestatges; demaneu que us els portin a casa o que us els guardin fins que reobrin les llibreries. Feu-ho com vulgueu, però aquest dijous 23 d’abril envolteu-vos de llibres.

I després, més endavant, quan la tempesta escampi, sortiu a celebrar la festa de l’optimisme. Serà el 23 de juliol com han previst la Cambra del Llibre i el gremi de floristes o qualsevol altre dia, però quan les llibreries muntin les parades, sortiu i ocupeu els carrers.

Quan arribi el Sant Jordi d’estiu, emborratxeu-vos de llibres i de flors, crideu ben fort que estem més vius que mai i celebreu que no hem renunciat ni renunciarem al fet que els llibres ens facin més lliures i més feliços.

Rafel Nadal
Sant Jordi 2020

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here