Òmnium Cultural buscar editorial i puja la dotació econòmica del premi als 60.000 euros de premi, drets d’autor a banda

Canvis destacats de cara a la nova edició del Premi Sant Jordi que es convertirà en el guardó més ben dotat de la literatura en llengua catalana.

El guanyador/a rebrà directament 60.000 euros en concepte de dotació econòmica del guardó i, a banda, els diners generats en concepte de drets d’autor.

Òmnium també ha decidit obrir el concurs per editar el Premi Sant Jordi a totes les editorials i n’ha renovat les bases. L’editorial Proa que forma part del Grup 62 i vinculat a la Planeta publicava l’obra guanyadora, però a l’edició d’aquest any ho farà segurament un altre segell editorial.

Les editorials poden presentar les propostes fins el 29 de juny i  s’adreça a totes aquelles editorials o grups editorials que tinguin la seu física i fiscal als Països Catalans i publiquin regularment narrativa en llengua catalana.

L’editorial guanyadora del concurs haurà de comprometre’s a coeditar, juntament amb Òmnium, l’obra guanyadora corresponent a les edicions 2018, 2019 i 2020. Els llibres editats passaran a formar part d’una col·lecció que recollirà les obres guardonades amb el Premi Sant Jordi de novel·la a partir de l’edició 2018.

La proposta guanyadora es farà pública abans del 30 de juliol i l’editorial s’haurà de comprometre publicar la novel·la guanyadora abans del 28 de febrer amb una tirada mínima de 15.000 exemplars. L’editorial haurà de garantir la possibilitat de fer-ne reimpressions així com una bona distribució dels llibres.

Amb la renovació del certamen, es busca potenciar la figura de l’autor i la creació literària en llengua catalana.

Pel que fa a les obres literaries, el termini de presentació d’originals es clourà el 28 de setembre del 2018. Les bases es poden consultar a la web d’Òmnium Cultural.

El guardó es lliurarà en el marc de la Nit de Santa Llúcia, la Festa de les Lletres Catalanes, conjuntament amb altres premis de diverses disciplines.

El Premi Sant Jordi es convoca de manera ininterrompuda des de l’any 1960, quan va agafar el relleu del Premi Joanot Martorell de novel·la.