El Premi Documenta és un guardó literari que premia obres inèdites d’autors menors de 35 anys. Des de l’any 2012, ho convoquen conjuntament la Llibreria Documenta i L’Altra Editorial.

El jurat del Premi Documenta, format per Laura Fernández, Marina Espasa, Pau Vidal, Josep Cots i Eugènia Broggi, ha decidit declarar desert el Premi Documenta d’enguany.

Les raons segons ha explicat el jurat en un comunicat es deu a que ‘El jurat no ha sabut trobar cap original que satisfaci les expectatives generades pel nivell i l’ambició literària dels guanyadors dels anys anteriors’ amb el desig que ’’aquesta decisió serveixi com a revulsiu de cara a la propera convocatòria.’’

La decisió de declarar deserta l’edició 2019 ‘’ha estat presa amb recança: el Premi Documenta ha estat una plataforma importantíssima en la descoberta de noves veus catalanes durant els últims anys i no quedava desert des de l’any 2011.’ Assenyalen en el comunicat de l’editorial.

Xavier Mas Craviotto, Irene Solà, Jordi Amor, Alicia Kopf, Jordi Nopca i Yannick Garcia han estat els gunyaadors de les anteriors edicions.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here