Què llegirem aquesta tardor? Repassem les novetats de la temporada

Milan Kundera, Paulo Coelho, Ken Follett, Patrick Rothfus, Stephen King, Murakami, Jo Nesbo, Javier Sierra presenten novetat.

Fall Leaves on Benches Along Park

El retorn de Milian Kundera  marca  la nova temporada literària i les novetats d’aquesta tardor.  L’escriptor txec torna a la novel·la  14 anys després de la publicació de ‘La fiesta de la insignificancia’(Tusquets) .

Paulo Coelho presenta, Adulteri (Planeta),  una novel·la centrada en un adulteri protagonitzat per Linda, una dona que ho té tot però que sent una gran insatisfacció personal.
Empúries i Tusquets publiquen  a l’octubre Underground’  de Murakami on l’escriptor japonès narra l’episodi de l’atac amb gas sarín al metro de Tòquio l’any 1995. Haruki Murakami  recull els testimonis de les víctimes així com la visió dels botxins, membres de la secta Aum Shinrikyo.

Ayana Mathis publica ‘Las doce tribus de Hattie’,(RBA-L a Magrana/Salamandra) on explica la història dels descendets de la Gran Migració nord-americana entre els anys 1910 i 1940, quan uns dos millions depersones van abandonar els estats del sud per marxar a les grans ciutats del nord.

Edicions 62 presenta dues novetats interessants, on destaca un traigle Amorós força literari a  La veritat i altres mentides, també a Seix Barral,  de Sascha Arango, però la cuina també serà protagonista amb El xef de Simon Wroe obrint les portes  a les interioritats d’un restaurant d’elit amb tocs d’humor i crítica.

A l’octubre es publicarà Alabardas (Alfaguara) de José Saramago, Es tracta de l’obra que l’escriptor portuguès va deixar escrita abans de morir, un text on reflexiona sobre l’industria militar i el tràfic d’armeses  i que es complementa amb textos del periodista i escriptor italià Roberto Saviano i del poeta i assagista espanyol Fernando Gómez Aguilera. L’obra també  inclou il·lustracions de l’escriptor alemany  i Premi Nobel Günter Grass.

També llegirem el debut de l’escriptira sueca Katarina Bivald, a La llibreria dels finals feliços (Edicions 62).
L’alemany David Safier canvia de registre a 28 dies (Empúries/Seix Barral) per oferir-nos una novel·la sobre la revolta del gueto de Varsòvia amb  una noia de setze anys com a protagonista i que formarà part de la resistència quan s’adona que tots els habitants del gueto seran deportats als camps de concentració per ser exterminats.

Ken Follett segueix les petjades de les cinc famílies protagonistes de la trilogia El segle.  Eken folletls néts dels Williams,  Fitzherbert, Kostin, Ulrich i  Dewar  seran els testimonis directes dels fets històrics que serviran  per entrellaçar les seves vides a  El umbral de la eternidad (Plaza&Janés).
La mateixa editorial publica ‘La música del silencio’, de Patrick Rothfuss i  ‘Mr.Mercedes’, la nova novel·la de Stephen King.

Alfaguara recupera El libro de las pruebas de John Banville, el nou Premio Príncipe de las Letras 2014 i Seix Barral publicarà Como la sombra que se va,  la nova novel·la d’Antonio Muñoz Molina.

Javier Sierra
revisa i actualitza El secreto egipcio de Napoleón amb La pirámide inmortal. Després de 12 anys de la primera publicació Javier Sierra ha investigat i trobat més detalls sobre la nit que va passar Napoleó a la Gran Piràmide d’Egipte un dia d’agost de 1799.

Jorge Bucay recopila els millors articles publicats a la revista Mente Sana a Rumbo a una vida mejor (RBA),   Santiago Posteguillo deixarà a l’octubre la novel·la histórica per oferir un recorregut pels fets curiosos  de la literatura universal ‘La sangre de los llibros’  i els escriptors   José Luis Corral i Antonio Piñero revisaran els temps de Jesucrist amb ‘El trono maldito’

El vigilant (Raig verd) de  Peter Terrin s’endinsa en  una narració inquietant protagonitzada per dos vigilants, aïllats en un pàrquing d’un edifici de luxe, especulen sobre l’exterior i calculen i delimiten les seves accions.
El 6 de novembre el premi Nobel de literatura Kenzaburo Oé publicarà a Seix Barral, Muerte por agua.

NOVETATS NOVEL·LA NEGRA
L’aposta per la novel·la negra arriba també de la mà de l’editorial Salamandra que comneça temporada  amb l’estrena de la seva aposta Salamandra Black, amb ‘Galveston’, la primera novel·la del creador i guionista de la sèrie ‘True Detectiu’ Nic Pizzolatto, seguida per la immersió en els tèrbols ambients bostonians de Dennnis Lehane a ‘L’entrega‘.

RBA estrena  un nou disseny  redisseny de la  Sèrie Negra amb La sangre de King de Jim Thompson, ‘El caso Galton’, de Ross MacDonald i el darrer premi RBA de Novela Negra, Lee Child amb el nou cas de Jach Reacher a Personal.

Ofrena tempesta dolores redondoDolores Redondo
publicarà el 25 de novembre , Ofrena a la tempesta (Columna/Destino) , el desenllaç de la trilogia del Baztan  la sèrie protagonitzada per la inspectora Amaia Salazar.
Jo Nesbo, un dels habituals autors de novel·la negra publica El lleopard (Proa/Random House).

Fernando Rueda recupera la figura de l’espia El Lobo,  a la novel·la El regreso de el Lobo (Roca editorial), precisament ara que fa 40 anys de la seva infiltració a ETA.
Després de guanyar el Premi Goncourt amb  Nos vemos allá arriba, Pierre Lemaitre, és conegut també com autor de gènere negre i l’editorial Alfaguara publicarà a finals d’octubre Vestido de novia, un thriller amb un ritme molt cinematogràfic que recorda a La veritat sobre el cas Harry Quebert

Precisament Joel Dicker publicarà en català i castellà Els darrers dies dels nostres pares /Los últimos días de nuestros padres   (La Campana/Alfaguara) el 5 de novembre.
Amb una trama bèl·lica d’espionatge, amor, amistat, la novel·la mostra una reflexió sobre l’ésser humà i les seves febleses, a través de les vicissituds del grup F del SOE (Special Operation Executive), una unitat dels serveis secrets britànics encarregada d’entrenar a joves europeus per a la resistència durant la Segona Guerra Mundial.

Moltes novetats per aquesta nova temporada literària que anirem comentant a L’illa dels Llibres.

+ INFORMACIÓ NOVETATS EN CATALÀ