El periodista David Marín ha estat guardonat amb el desè Premi Crims de Tinta convocat per l’editorial RBA. La novel·la ‘Purgatori’ està ambientada entre la Vall Fosca, Balaguer i Lleida i arribarà a les llibreries l’11 d’abril.

dav

L’argument de la novel·la arrenca quan el pare Moragues, director d’una escola religiosa de Balaguer, apareix assassinat en una rotonda als afores de Lleida. Al mateix temps, l’arribada a un petit poble de la Vall Fosca d’una descendent de la Vella Rugalla, una bruixa condemnada cinc ve­gades a la forca durant el segle XVI, coincideix amb l’aparició d’animals morts, nens que emmalalteixen misteriosament i altres fenòmens estranys. El ser­gent Salvador Rull, l’agent Núria Riu i el caporal Coscubiela hauran de fer front a dos casos que posaran a prova les seves conviccions mentre es qüestionen també les seves vides.

El jurat,  format per Cristina Manresa, comissària del cos de Mossos d’Esquadra; Carlos Zanón, escriptor i comissari de BCNegra; Miguel Ángel Díaz, propietari de la llibreria SomNegra, Empar Fernández, professora i escriptora, i el periodista i director de la col·lecció Serie Negra d’RBA, Antonio Lozano, ha decidit atorgar per unanimitat el premi a la novel·la de David Marín per la seva capacitat de desenvolupar una investigació policial que desperta l’interès del lector des de l’inici i manté el suspens i el ritme fins al final, sense oblidar posar el focus en temes de calat humà com la llibertat personal o els conflictes sentimentals.

El jurat ha destacat la factura clàssica de Purgatori, una història molt ben construïda amb una atractiva ambientació rural. A més, també ha tingut en compte l’encert de l’autor a l’hora de reflectir la parla local i un retrat fidel del dia a dia, tant laboral com personal, del cos dels Mossos d’Esquadra.

Marc Pastor, Carles Quílez, Teresa Solana, Agustí Vehí, Andreu Martín, Emili Bayo, Núria Cadenes, Marc Moreno i Joan Miquel Capell han estat els autors guardonat en les anteriors edicions.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here