Publicats els dietaris inèdits del lingüista Joan Coromines

Joan Coromines havia fet de la seva afició i passió a l’excursionisme una eina fonamental al servei de la seva obra lingüística.

Itineraris Joan corominesL’obra que recull  les notes de les excursions que Joan Coromines va fer al llarg de 30 anys i 457 excursions per tot el país a la recerca de la paraula viva, veuen la llum per primera vegada.

La Fundació Coromines ha recuperat mil tres-centes vuitanta-quatre quartilles que van quedar enterrades, després de la Guerra Civil, entre la paperassa que va produir el lingüista.
Josep Ferrer i Joan Pujadas hi han treballat durant més de quinze anys des de que el 1997 trobessin les notes originals. 

El president de la Fundació Pere Coromines, Antoni Vives, ha comentat en la presentació de l’obra  ‘’poques vegades hem tingut a les nostres mans un bé cultural tan important i determinant per la nostra cultura’’ a més destaca que “Als Itineraris hi descobrim el Coromines filòleg, el nacionalista i l’enamorat de la gent”, ha sentenciat Vives.

Per la seva banda, Izaskun Arretxe, directora editorial d’Ara Llibres, ha qualificat de “feliç trobada” l’acord entre l’editorial i la Fundació Coromines ja que l’entitat disposa d’un fons d’un valor cultural incalculable i l’editorial la capacitat de publicar i fer arribar aquest llegat als lectors

L’any 2013, la Fundació Pere Coromines i l’editorial Ara Llibres van signar un acord per recuperar i comercialitzar el fons de la Fundació. Aquesta entesa suposa digitalitzar, per primera vegada, una part important del fons de la Fundació Coromines i de Curial Edicions, un llegat lingüístic i cultural per al país.

Després de la recuperació del Diccionari Etimològic de la llengua catalana Joan Coromines, aquest és un pas mes de l’acord entre Ara Llibres i la Fundació Pere Coromines. En aquest cas la col∙laboració de l’Ajuntament de Barcelona ha fet possible l’edició d’aquesta gran obra.

ITINERARIS 1