Pilarín Bayes “La crisi és una bèstia amb dues tisores, unes de grans i una de petites’

Així ha definit la crisi econòmica, l’il·lustradora catalana en el lliurament  del 9è Premi Pilarín Bayés.
Redacció
Més d’un centenar d’alumnes, professors i pares de primària han  omplert la sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona per rebre els guardons del 9è Premi Pilarín Bayés, que ha comptat, a més, amb la presència de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, la presidenta del jurat, Pilarín Bayés, l’autor de l’Estudi Mediterrània “Valors per superar la crisi”, Gregorio Luri, i la directora d’Editorial Mediterrània, Mònica Estruch.

El 9è Premi Pilarín Bayés de contes escrits per nens i nenes  estava centrat aquest any en els “Valors per superar la crisi”

Gregorio Luri ha destacat que “als nens no se’ls escapa res”, com ha quedat reflectit en els 1.200 contes participants i que s’ha llegit de dalt a baix per poder fer l’estudi. Luri considera que els nens “han entès la crisi amb més claredat que molts premis Nobel” ja que saben que per superar-la cal “estudiar de valent, concentrar-se millor a classe, aprendre idiomes o no demanar regals inútils”.

En el torn de paraules, Pilarín Bayés ha explicat als nens, mentre dibuixava un drac amb dues tisores de diferents mides, que la crisi és com una “bèstia” que retalla a l’engròs, referint-se a la política d’ajustos del govern, però que també existeixen les retallades més petites que fa cadascú a casa seva.

Els premiats de la novena edició són:
Cicle inicial:
Escola Infant Jesús de Barcelona, Escola Joan Ardèvol de Cambrils, Col·legi Sant Miquel Arcàngel de Molins de Rei, Escola Ramon Faus i Esteve de Guissona, i Col·legi Claret de Sabadell.
Cicle mitjà:
Escola Mare de Déu del Roser de Barcelona, Col·legi Claret de Sabadell, Escola Pia Balaguer, Col·legi Claret de Sabadell i Escola Salvador Espriu de Granollers. Cicle superior: Escola Arabell de Lleida, Escola Rubén Darío de Barcelona, Escola Pia Balaguer i Escola Alexandre Galí de Barcelona.