Literatura Random House publicarà en castellà la novel·la ‘Cançó de la plana’ Edicions del Periscopi ho farà en català.

Kent HarufDesprés de la bona acollida de ‘Nosaltres en la nit’, la darrera novel·la de l’escriptor Kent Haruf, el 16 d’octubre es publicarà na novel·la anterior de l’autor nord-americà.

‘Nosaltres en la nit’ es va publicar l’any 2015 després de la mort de l’escriptor. L’any 2014 els metges li van diagnosticar  un càncer terminal i Haruf  va decidir dedicar-se en cos i ànima  a escriure ‘Nosaltres en la nit’. Va morir al novembre d’aquest mateix any als 71 anys, tot just després de lliurar la novel·la a l’editorial. En català i castellà arribaria aquest 2017 amb una molt bona acollida per part dels lectors i  la crítica.

‘Cançó de la plana’ / ‘La canción de la llanura’ és una obra anterior publicada per primera vegada l’any 1999 on l’autor situa l’acció a la població imaginària de Holt a Colorado. La novel·la  retrata la vida d’una petita comunitat rural que es debat entre la modernitat i els valors tradicionals. Protagonitzada pel mestre d’institut Tom Guthrie que s’ha de fer càrrec dels seus dos fills, una adolescent embarassada es queda sense llar després de ser expulsada de casa i rebutjada pel pare del nadó. En una granja allunyada de la ciutat, dos germans solters treballen allunyats de la comunitat.
La vida de tots ells ofereixen un relat sobre la solitud i el poder de l’amistat.