Tixis exerceix com a president del Gremi d’Editors de Catalunya des de l’any 2015 quan va prendre el relleu de Daniel Fernández

El Gremi d’Editors de Catalunya agrupa 191 empreses i representa més del 50% de la producció editorial que es fa a tot Espanya.
Patrici Tixis, director de Comunicació de Grupo Planeta, exercia ja com a president del Gremi d’Editors de Catalunya des de l’any 2015 quan va prendre el relleu de Daniel Fernández (Edhasa), que va ser escollit president de la Federación de Gremios de Editores de España (FGEE).

Un dels objectius de la nova junta directiva és defensar els drets d’autor i la propietat intel·lectual, a més de fomentar la internacionalització i la innovació de les empreses associades i vinculades al món del llibre

Patrici Tixis ha destacat “es compromet a treballar per posar en valor el paper de l’editor com a agent dinamitzador de la cultura; a defensar els drets d’autor i la propietat intel·lectual; fomentar la internacionalització i la millora de la capacitat d’innovació de les empreses associades a través de les eines de les que disposa el Gremi; sensibilitzar les administracions sobre la necessitat d’impulsar polítiques públiques que fomentin la lectura, que protegeixin la creació intel·lectual i que contribueixin a la millora de la competitivitat de les empreses i a potenciar els espais de debat sobre els reptes que ha d’afrontar el món del llibre”.

La junta directiva compta amb tres vicepresidents: Roman de Vicente, en representació d’Anagrama Editorial, com a vicepresident primer; Patxi Beascoa, com a vicepresident segon, en representació de Penguin Random House; i Montserrat Ayats, d’Eumo Editorial i presidenta de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, com a vicepresidenta tercera. El tresorer és Frederic Rahola, d’Editorial Teide, el secretari Antonio Garrido, del Grupo Edebé i el comptador Leopold Blume, de Blume-Naturart.

 

Patrici Tixis és també vocal de la junta directiva de la FGEE, tresorer de CEDRO -entitat de gestió de drets d’autor del món del llibre- i membre del ple de la Cambra de Comerç de Barcelona. És periodista i diplomat en Direcció i Administració d’Empreses per l’IESE.