Patrici Tixis, nou president del Gremi d’Editors de Catalunya

Tixis substitueix a Daniel Fernández, que ha estat elegit president de la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya.

PatriciTixisL’Assemblea General del Gremi ha aprovat aquest relleu que serà efectiu a partir de l’1 de gener del 2015 i ha confirmat la Junta Directiva, que continuarà fins al 2017 el mandat que va iniciar el passat mes de gener.

El nou president del Gremi d’Editors de Catalunya, que ocupava fins ara la vicepresidència primera de la Junta Directiva de l’entitat, seguirà treballant per consolidar el projecte iniciat amb Daniel Fernández, a qui ha agraït la labor realitzada durant tot aquest any.

Patrici Tixis (Sarrià de Ter, 1961) és director de comunicació del Grupo Planeta, vicepresident de Cedro, l’entitat de gestió de drets d’autor del món editorial, i membre de la Junta Directiva de la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya.

El nou president del Gremi, ha assenyalat que les prioritats de la Junta Directiva seran “lluitar perquè Espanya deixi de ser un paradís per a la pirateria, aconseguir de les administracions un conjunt de mesures que ens ajudin a augmentar la competitivitat de la indústria editorial i ens permetin crear més llocs de treball, fomentar la lectura i millorar els serveis a tots els agremiats”.

Patrici Tixis  ha destacat que “des del Gremi hem de treballar perquè el llibre recuperi el seu valor i la seva funció com a eina essencial per a la transmissió del coneixement, l’educació, l’oci i el progrés de la societat”. I ha reclamat polítiques públiques de suport a la lectura, de conscienciació a les escoles i que s’habilitin fórmules per dotar a les biblioteques de recursos.

També ha ressaltat que la Junta Directiva del Gremi treballarà per a el “sosteniment del preu fix del llibre, per reduir la fiscalitat del llibre digital i per recolzar la xarxa de llibreries com a canal natural per fer arribar els llibres a tots els lectors”.

El president del Gremi, ha recordat que a Catalunya existeix un teixit editorial en dues llengües (català i castellà) que lidera el panorama literari hispanoamericà i que és, ara com ara, la primera indústria cultural de Catalunya.

En l’Assemblea celebrada aquest matí, el president sortint, Daniel Fernández, ha fet un balanç positiu de l’any al capdavant del Gremi i ha destacat també que “des de la presidència de la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya el repte més important serà la lluita contra la pirateria així com l’equiparació de l’IVA del llibre digital al del paper i l’elaboració d’un pla integral per dinamitzar el sector”.