Murakami, Julia Navarro, Coetzee, Nesbo, Vargas Llosa i Santiago Posteguillo entre les novetats de la tardor

L’illa dels llibres repasa les principals novetats  de la tardor literària

novetats tardor 2013
Aquesta tardor  viurem dos  retorns esperats  Zadie Smith   que torna a la ciutat de Londres ‘Londres NW’ (Amsterdam/Salamandra) i Tracy Chevalier, l’autora de La jove de la perla publica ‘L’última fugida’(Magrana)

Un dels escriptors habituals  per aquestes dates és Haruki Murakami que presentarà L’incolor Tsukuru Tazaki i els seus anys de pelegrinatge (Empúries/Tusquets).

La proposta diferent arriba de la mà de JM Coetze amb ‘La infancia de Jesús’ i l’aposta arriscada és la de Timur Vermes a ‘Ha vuelto’ (Seix Barral) amb  una novel·la amb dosis d’humor sobre Hitler.

Yasmina Khadra presentarà  Los ángeles mueren por nuestras heridas (Destino) i un dels escriptors més importants de la literatura nord-americana  Richard Ford publica ‘Canadà’ (Empúries/ Anagrama)

Tampoc podem oblidar’ En cuerpo y en lo otro,  els assajos encara inèdits de David Foster Wallace o La calle de Great Jones de Don Delillo

Edicions 62 publicarà els dies sense fam de Delphine de Vigan. L’autora de  Res no s’oposa a la nit presenta la  primera novel·la autobiogràfica. Amb el pseudònim de Lou Delvig, l’any 2001 Delphine de Vigan publicava Els dies sense fam, una novel·la autobiogràfica i commovedora inspirada en la malaltia que va patir durant l’adolescència: l’anorèxia.

El rei del misteri Stephen King amb   Doctor sueño (Plaza y Janés) aportarà la dosis necessària de misteri.

Khaled Hosseini  autro d’ El caçador d’estels i Mil sols esplèndids presenta novetat amb  El ressò de les muntanyes (Edicions 62) una història sobre  dos germans afganesos, l’Abdullah i la Pari.

La tardor també ens portarà la segona part de Chocolate de  Joanne Harris a El perfume secreto del melocotón i El estafador  de John  Grisham

L’aposta italiana arriba de la mà de Federicco Moccia amb Ese instante de felicidad (Planeta), Te llevaré conmigo, de Niccolò Ammaniti,(Anagrama)   i ‘Tres vegades a l’alba’, d’Alessandro Baricco (Magrana)

Mondadori  presentarà les novetats ‘El consejero de   Cormac McCarthy  i el premi Goncourt 2012  ‘El sermón de la caída de Roma’, de Jérôme Ferrari,

Roca editorial aposta per  En el palacio de Maria Antonieta”(Bianca Turestky), El sueño oscuro y profundo” de Craig Russell i  “Mariposas bajo la piel” (Susan Spencer-Wendel),

Ian Mc Ewan amb  Operación dulce (Anagrama),    Sofi Oksanen   Cuando las palomas desaparecieron (Magrana/Salamandra  completen la llista de les novetats en novel·la d’autors estrangers.

La novel·la històrica amb Manfredi i Christian Jacp
Entre les novetats de novel·la històrica destaquen els nous títols de  Christian Jacq, ‘ Imhotep, el inventor de la eternidad’ (Planeta) ,    Valerio Massimo Manfredi amb  Odiseo (Grijalbo),  Simon Scarrow  i  ‘La espada y la cimitarra’ (Edhasa) i  Edward Rutherfurd amb  París (Roca);

Nesbo, Connolly, Rankin, Markaris i  Mankell  principals novetats en gènere negre.
muneco nieve nesboEn novel·la negra destaquen els títols El muñeco de nive de Jo Nesbo (Proa/RBA),   Huesos de jardín de Henning Mankell , Nocturnos de John  Connolly  Sobre su tumba d’Ian Rankin i Patricia Cornwell con “Predator”.

A més de la combinació entre gènere negre i ciencia ficció de  Lauren Beukes  a Las luminosas (RBA)

Andrea Camilleri  presentarà La joven del cascabel i John Le Carré amb Una verdad delicada (Plaza y Janés) seguirà la mateixa direcció marcada  anteriorment amb dosis d’espionatge i thriller. Petros Márkaris, con Pan, educación, libertad (Tusquets);

El otoño del comisario Ricciardi (Lumen), de Maurizio de Giovanni i  El caso Collini (Salamandra), de Ferdinand von Schirach segueixen amb el gruix de novetats de gènere negre.


Julia Navarro, Santiago Posteguillo, Vargas Llosa entre les novetats en castellà
L’escriptora i periodista Julia Navarro torna amb Dispara yo ya estoy muerto (Rosa dels Vents/Plaza&Janés) després de dispara-yo-ya-estoy-muerto¿Dime quien soy?.
El premi Nobel Mario Vargas Llosa publica El héroe discreto” (Alfaguara) i el colombià  Juan Gabriel Vásquez, Las reputaciones (Alfaguara).

Destaquen també els títols de  Cámara Gesell (Seix Barral), de Guillermo Saccomanno , Habitación oscura (Seix Barral) d’ Isaac Rosa,  Las casas de los poetas muertos”,d’ Ángeles Caso  i La pasión de Balboa” de Rosa López Casero,

Inma Chacon finalista  del Premi Planeta aposta per ‘Mientras pueda pensarte’ i l’autor d’El bolígrafo de gel verde publicarà la segona novel·la sota el títol de, “Lo que encontré bajo el sofá”.

En novel·la històrica destaca ‘Circo Máximo  la segona part de la trilogía  de l’emperador  Trajà de Santiago Posteguillo. I La alhambra de Salomón”, de José Luis Serrano.