L’autora nord-americana ha va morir el 28 de desembre mort als 77 anys, a conseqüència d’un càncer que patia des de feia dos anys.

Sue Grafton, va crear el personatge de la detectiu Kinsey Millhone, que protagonitzaria la sèrie més coneguda de l’autora nord-americana ‘L’alfabet del crim’ ambientades a la ciutat fictícia de Santa Teresa.

Nascuda a Louisville (Kentucky) el 24 d’abril de 1940 Grafton va destacar com autora de novel·la negra i les seves novel·les han estat publicades a 28 països i a 26 idiomes diferents.

La primera novel·la de la sèrie A d’adulteri’es va publicar l’any 1982 i des de llavors cada novel·la de la sèrie l’encapçalava una lletra de l’abecedari fins a arribar Y de Yesteray, de moment la darrera obra publicada.

La previsió de Grafton era publicar el darrer títol de la sèrie l’any 2019 amb el títol de Z is for Zero , però no hi ha informacions sobre aquesta possibilitat. Grafton era molt reacia a què algú pogués continuar la seva sèrie i sobretot que s’adaptessin al cinema o a la televisió. Sue Grafton va visitar la ciutat de Barcelona l’any 2015 com a convidada al desè aniversari del festival BCNegra.

Edicions 62, Proa  i Tusquets han publicat en català i castellà les obres de Sue Grafton.