De nom Joaquín Salvador Lavado Tejón era conegut com a Quino i la seva trajectòria com a dibuixant ha estat marcat per la creació d ela mítica Mafalda.

Nascut a l’Argentina l’any 1932, Quino era fill d’immigrants espanyols i la mort prematura dels seus pares i el seu aïllament va afavorir la seva dedicació al dibuix. Va estudiar a l’Escola de Belles arts de la Universitat de Cuyo i, als divuit anys, va marxar a Buenos Aires a provar sort amb els seus dibuixos. Aquest primer viatge va resultar infructuós pel que, en concloure el servei militar, va tornar a intentar-lo, encara que aquesta vegada ho va fer com a dibuixant publicitari fins que en 1962 el setmanari Primera Plana va acceptar publicar Mafalda com a tira fixa.

L’any 1968 Mafalda va arribar a Europa, on el seu èxit va ser gairebé tan rotund com a Buenos Aires. Malgrat no publicar-se res nou de Mafalda des de 1972, el personatge de Mafalda es convertiria en etern.

L’editorial Lumen va publicar un llibre amb totes les publicacions de Mafalda coincidint amb el 50è aniversari de la seva creació.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here