Montse Barderi rep el 52è Premi Prudenci Bertrana

Amb ‘La memòria de l’aigua’, narra el destí de tres generacions de dones que reivindiquen el seu lloc al món

L’anunci de la novel·la guanyadora del premi Prudenci Bertrana 2019 es va fer a través d’un comunicat de GRUP 62 el passat mes de juny. Una altra novetats d’aquesta edició és la publicació de la novel·la el 18 de setembre, un dia després del lliurament oficial del guardó per part de Columna Edicions.

Creat el 1968, el Premi Prudenci Bertrana és un guardó literari que forma part dels Premis Literaris de Girona. Atorgat per la Fundació Prudenci Bertrana, acull originals escrits en català i té una dotació de 30.000 euros.

Enguany, el jurat, format per Xavier Cortadellas, Gemma Lienas, Care Santos, Albert Villaró i Glòria Gasch, ha decidit premiar la novel·la La memòria de l’aigua, de Montse Barderi.

‘La memòria de l’aigua, és la història de tres generacions de dones: la Clemència, rossa com un fil d’or, nascuda a Bellparatge a finals del segle XIX; la seva filla Rosalia, que viurà tot el procés d’industrialització, i la Núria, neta de la Clemència, que lluitarà per tenir la formació, la llibertat sexual i l’amor que no van tenir mai la seva mare ni la seva àvia.

Aspectes com la misèria, el maltractament, la incomunicació i la discriminació marquen les vides d’aquestes dones a la Catalunya més pobra, però també el poder de la reconciliació i de la superació determinen el destí final de les protagonistes.

Montse Barderi ha estat nomenada aquest any la comissària de l’Any Teresa Pàmies per la Institució de les Lletres Catalanes. Barderi és autora de vuit llibres tant de literatura com de filosofia pràctica.

Ramon Cardona, Ferran Sáez Mateu  i Lluís Prats els altres guardonats dels Premis Literaris Ciutat de Girona 2019

Ramon Cardona Collell ha estat guardonat amb el 42è Premi Miquel de Palol de poesia amb Tocat i enfonsat.
Ferran Sáez Mateu ha obtingut el Premi Carles Rahola 2019 d’assaig amb La vida aèria, un dietari amb la mirada d’un filòsof escèptic i amb sentit de l’humor i Lluís Prats ha guanyat el 34è Premi Ramon Muntaner amb Kambirí, un cant a la vida sobre la segona oportunitat d’una nena que arriba en pastera.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here