Montse Ayats, nova presidenta de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana

Substitueix a Albert Pèlach en el càrrec

montse ayats

L’Associació d’Editors en Llengua Catalana és una associació professional que aplega gairebé un centenar d’empreses editorials que publiquen en llengua catalana a Balears, Catalunya, Catalunya Nord i València i que representen el 95% del sector editorial català.

L’objectiu de la defensa, promoció i difusió de l’edició de llibres en llengua catalana, la representació, gestió i defensa dels interessos comuns dels seus membres i la visibilització dels associats i els seus catàlegs en l’àmbit nacional i internacional.

Montse Ayats, ha destacat “Volem una AELLC, dinàmica, moderna, que reflecteixi la vitalitat i diversitat del sector editorial català i treballarem tots junts per fer-ho realitat.”

Entre els nous objectius es vol millorar en la comunicació (interna i externa) de la feina i les accions de l’AELLC a més d’ ampliar la xarxa de relacions i complicitats amb els diferents sectors de l’administració i la societat per contribuir a fer créixer els lectors en català.

També es vol continuar treballant amb tots els Gremis del sector: editors, distribuïdors, publicacions periòdiques, llibreters, autors i  traductors, i  recuperar el suport econòmic de les administracions que el sector editorial català tenia abans de la crisi.

Finalment l’AELLC vol treballar per fer créixer La Setmana, la principal activitat de visibilització de l’AELLC.

Montse Ayats, en assumir la presidència de l’AELLC ha deixat de ser la presidència de La Setmana i aquesta ha estat assumida per Joan Sala, editor de Comanegra.

La nova junta directiva:

Presidenta:
Montse Ayats, Eumo Editorial

Vicepresidents:
Enric Masllorens, Cruïlla; Izaskun Arretxe, Ara Llibres; Joan Sala, Comanegra

Vocals:
Josep Cots, Edicions 1984; Reina Duarte, Grupo Edebé; Jordi Ferré, Imatge 9 – Cossetània Edicions; Josep Gregori, Edicions Bromera; Toni Guiscafre, Documenta Balear; Isabel Martí, La Campana; Lluís Pagès, Pagès Editors; Ilya Perdigó, Editorial Alrevés; Emili Rosales, Grup 62; Marc Sagristà, Enciclopèdia Catalana

Secretari de la Junta i Secretari General:
Josep Lafarga, AELLC.