0 Flares 0 Flares ×

El fins ara comissari de la BCNegra, Paco Camarasa deixa el seu càrrec després de consolidar el festival dedicat a la novel·la negra durant més d’una dècada.

Les ganes que ha dedicat a reivindicar el gènere negre han estat envejables ja sigui des de la coneguda llibreria ‘Negra y criminal’ o com a comissari de la BCNegra.

Paco Camarasa ha demostrat sobradament els grans coneixements sobre aquest gènere, que avui en dia gaudeix d’un bon estat de salut amb nombroses novetats i festivals dedicats a la novel·la negra, especialment el de la BCNegra que cada any aplega a la ciutat de Barcelona a milers i milers de lectors de novel·la negra.

Paco Camarasa assegura que la BCNegra ‘està totalment consolidada. La ciutat viu una relació d’amor amb ella i la novel.la negra’.

El llibreter i fins ara comissari del festival deixa el càrrec per motius de salut i també perquè després de dotze anys i tancar fa uns mesos la llibreria ‘Negra y criminal’ es troba ‘cansat’.

La notícia l’ha donat el mateix Camarasa en una roda de premsa a l’Espai 4 de l’Icub que ha comptat també amb la presencia de l’actual regidor de Cultura de l’Ajuntament, Jame Collboni a més dels anteriors regidors Ferran Mascarell, Carles Martí, Jordi Martí, Jaume Ciurana i Jaume Asens.

Jaume Collboni, regidor de Cultura a l’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que el consistori “Hem començat el procés per entregar la Medalla del Mèrit Cultural de la ciutat a Paco Camarasa”.

Paco Camarasa mereix un gran reconeixement per la seva gran tasca com a divulgador de la literatura negre i criminal com també ha demostrat amb la publicació fa poc de ‘Sangre en los estantes’ (Destino), una guia imprescindible per continuar o iniciar-se en el gènere negre criminal.

Potser un bon homenatge seria rebre el Premi Pepe Carvalho que el festival lliura cada any a destacats autors del gènere.  De mèrits per rebre aquest guardó, encara que no hagi escrit cap novel·la, no en falten.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here