Des de fa nou anys la llibreria de Torroella de Montgrí escalfa motors de cada a Sant Jordi amb el tradicional berenar.

Ja fa nou anys que la llibreria El Cucut  de Torroella de Montgrí organitza un bernar que amb el pas dels anys s’ha convertit en una cita imprescindible en la prèvia de Sant Jordi.

Organitzada per una llibreria independent que és capaç de congregar el nombre més gran d’autors en un sol espai de tot el territori català abans de la cita de Sant Jordi. Autors Maria Barbal, Martí Gironell, Marc Artigau, Maite Carranza, Vicenç Pagès Jordà, Rafel Nadal, Sílvia Soler,  Salvador Macip, Gerard Quintana, Borja de Riquer, Mar Bosch, Maria Mercè Roca, David Cirici, Gemma Sardà, Jordi Campoy, Mey Zamora, Carles Sala, Jordi Dausà, Roser Amills, Maria Carme Roca o Jordi Lara han participat en la trobada.

L’Illa dels Llibres entrevistava fa uns dies a la responsable de la Llibreria El Cucut Teresa Calabús.

Què suposa organitzar aquest berenar?
Parlem de feina? És titànica i ningú s’ho pot imaginar. Dir-vos que els autors que venen aquest any sumen més de 700 títols. Que, un cop confirmen que venen, demanem  tots els títols que hi ha disponibles. De la novetat en fem una pileta, dels altres títols en demanem 2 o 3 de cada.
Això ha provocat comandes de 4000 exemplars que hem d’ubicar i exposar bé a la llibreria.
Preparem nosaltres mateixos la pàgina web amb les imatges dels escriptors i la llista de llibres publicats.
Fem 1300 brunyols i 15 o 20 pastissos. Insistim a coure-ho nosaltres perquè és la filosofia de convidar del primer any. A la beguda (els escriptors i els lectors és un col·lectiu bevedor) ens convida D.O. Empordà  i, aquest any, cervesa La Brava.

Hi ha altres empreses de la zona que conviden a tastar els seus productes: un pa molt bo de la Fleca Can Francès, un oli de Trull Alenyà i varietat de te per part de Espai 25 .

Enguany ha conformat la seva presència més d’un centenar d’escriptors.
Sí!. Per una part ens fa molta il·lusió que els autors vulguin venir, però hem d’aconseguir fer bé la feina i trobar l’equilibri entre el públic assistent que vol parlar amb el seu escriptor preferit i que l’espai sigui transitable i abastable.

Una trobada entre autors i lectors que forma part d’un pre Sant Jordi?
Fa anys que reivindiquem la llibreria com a lloc de trobada natural entre els autors i els lectors. Els llibreters hem de ser un punt d’unió. És natural que, qui llegeix i compra llibres, més enllà de Sant Jordi, gaudeixi d’un acte com aquest.
No estem parlant només de signatures: parlem de converses, d’intercanvi d’opinions, de relacions simpàtiques que donen un valor afegit a la compra d’un llibre. El públic que ve al Berenar no compra llibres per compromís social, compra llibres que es llegirà.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here