L’escriptor presenta aquest Sant Jordi la novel·la ‘Jugar-s’hi la vida’ (Amsterdam Llibres) i ha escrit un missatge adreçat als lectors de L’Illa dels Llibres

El tàndem Màrius Serra Oriol Comas presentaven el mes de marc del 2018 ‘La novel·la de Sant Jordi’ una sàtira en clau de novel·la negra sobre el món editorial i que comptava amb l’especialista en jocs Oriol Comas com a personatge destacat.
Després de l’experiència Màrius Serra publica un nou lliurament de la sèrie on el joc continuarà tenint un pes destacat en la trama de ‘Jugar-s’hi la vida’ a ritme de novel·la negra.

 

A finals de 2017, després dels atemptats de la Rambla i en plena repressió pels fets del primer d’octubre, vaig haver de repassar les proves de La novel·la de Sant Jordi, una obra satírico-criminal de la sèrie Comas que partia d’una hipòtesi macabra: un membre de l’ecosistema editorial decideix boicotejar la festa de Sant Jordi de 2018 assassinant diversos autors de best-sellers a les parades de la Rambla barcelonina.

L’assassí, ho dic perquè a la segona novel·la de la sèrie Jugar-s’hi la vida ja es revela, era un exquisit que es movia per una tírria exacerbada a l’èxit comercial d’una diada que no ha parat de créixer en les últimes dècades.

El codi de la novel·la és realista, dins de la sàtira, però de sobte la realitat política catalana va canviar per 155 raons que ara no venen al cas, i això em va obligar a introduir uns quants canvis d’última hora per mantenir l’efecte mirall en la ficció novel·lesca.

El que mai no hauria pogut imaginar és que, només dos anys després, les pèrfides intencions de l’assassí de Sant Jordi esdevindrien una realitat plúmbia: un 23 d’abril amb els carrers buits.

Màrius Serra

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here