La gerent de la llibreria Troa Empúries substitueix a Antoni Daura al capdavant del gremi

Mª Carme Ferrer, nova presidenta del Gremi de Llibreters, amb el president sortint, Antoni Daura. Foto: Gremi de Llibreters.

Mª Carme Ferrer, assumeix el repte de la presidència del Gremi de Llibreters amb la voluntat de “potenciar la formació del sector i construir estratègies per fomentar la lectura”. Ferrer, ha estat escollida per unanimitat en ser l’única candidatura presentada.

La nova presidenta del Gremi de Llibeters, Mª Carme Ferrer és la gerent de la llibreria Troa Empúries de Girona on fa més de 40 anys que hi treballa. Durant 12 anys  ha estat presidenta del Gremi de Llibreters a la demarcació de Girona i ara arriba al Gremi amb la idea de “no tocar aquelles coses que ja funcionen i potenciar les que es poden millorar”

La nova presidenta té la intenció de “fomentar la comunicació i el diàleg amb les administracions per a construir estratègies comunes de suport i foment lector” sobretot entre els més petits. “Hem de fer que les llibreries siguin properes, que els nens i nenes vinguin i que els professors triïn llibres adequats” ha destacat la nova presidenta.

Un dels objectius  és “potenciar projectes consolidats, com l’Escola de Llibreria, imprescindible per a la formació del sector, o bé el Premi Llibreter que s’ampliaria a un nou guardó sobre literatura infantil i juvenil”. Una altra de les prioritats del seu mandat serà “abordar la resolució de les dificultats entorn les pràctiques comercials en fires i altres esdeveniments i el foment de models de pacte de cara al Dia del Llibre per Sant Jordi”.

També apostarà perquè el Gremi actuï “com a prestador de serveis i difusor de l’activitat cultural de totes les llibreries del país”.

Per la seva banda, Daura deixa el càrrec després de vuit anys que qualifica “de difícils per la situació econòmica però intensos i estimulants en què s’ha avançat en projectes novedosos, com l’Escola de Llibreria, la primera de l’estat i de la qual n’han sortit llibreries noves; o Libridata, eina sectorial de gestió i coneixement del mercat”.

JUNTA RENOVADA

A més de Mª Carme Ferrer que assumeix la presidència del Gremi de Llibreters de Catalunya, la nova junta està formada per Paula Jarrin (Llibreria Al·lots), com a vicepresidenta; Marc Caparrós (Llibreria Cinta), com a vicepresident segon; Irene Tortós (Llibreria L’Altell), com a secretaria; i Carme Prim (La Caixa d’Eines), com a tresorera.

Com a vocals  formen part de la nova junta del gremi; Anna Soler (Llibreria Bolibloc), Glòria Rius (Laie), Olívia Pascual (L’Aranya), Nelly Gonçalves (Llibreria Santos Ochoa), Rafa Brujo (Dòria Llibres), Antonio Ramírez (La Central), Jordi Cubiró (Alibri Llibreria) i Xevi Cortacans (Muntanya de Llibres).