Arsène Lupin, el famós personatge creat per Maurice Leblanc torna a estar d’actualitat gràcies a l’estrena de Netflix.


La primera aventura literària de Lupin es va produir l’any 1905 i va arribar a protagonitzar una vintena de novel·les.
El personatge va captar ràpidament l’atenció dels lectors, que gaudien de les aventures d’un personatge amb una gran habilitat per camuflar-se gràcies a les disfresses i gaudir d’una gran intel·ligència que li permetien escapar-se de qualsevol situació complicada.
La popularitat de Lupin a França és comparable a Sherlock Holmes a Anglaterra. La diferència és que Holmes era un detectiu i Lupin un lladre.

A Leblanc l’havien anomenat el “Doyle” francès, de fet, els dos autors van ser contemporanis.

Maurice Leblanc en una ocasió, va demanar permís a Arthur Conan Doyle poder utilitzar el personatge de Sherlock Holmes en alguna de les seves novel·les, però sembla que aquesta idea no li va agradar a Doyle i va rebutjar l’oferta. Llavors, Leblanc va decidir continuar amb la seva idea i per curar-se en salut va convertir Sherlock Holmes en Herlock Sholmes, Watson en Matson per aconseguir el seu propòsit i unir als dos personatges en una mateixa novel·la.

L’estrena de Netflix de la sèrie “Lupin” va molt més enllà d’una adaptació de les novel·les de l’escriptor francès, i la sèrie protagonitzada per l’actor Omar Sy és un homenatge actual al personatge literari.

Assane Diop té molts punts en comú amb Arsène Lupin, es tracta d’un personatge camaleònic que és capaç de passar desapercebut gràcies al seu enginy i també als grans coneixements sobre les novel·les creades per Maurice LeBlanc. Diop troba a les novel·les, tot el necessari per sobreviure i superar qualsevol imprevist. i La lectura de les novel·les de Lupin, han estat des de ben jove un autèntic manual d’autoajuda per Diop.

Tot gira al voltant d’Arsène Lupin, d’ençà que el seu pare, un immigrant procedent del Senegal li regala un exemplar de la novel·la “Arsène Lupin, cavaller lladre”. Diop sent fascinació per la novel·la i pel personatge, especialment després de quedar-se orfe pel suïcidi del seu pare acusat injustament d’haver robat una joia de valor incalculable que havia pertangut a Maria Antonieta.

La venjança i la justícia marquen el futur del protagonista que intentarà imitar la vida del conegut personatge literari replicant algunes de les seves conegudes gestes.

Creada per George Kay i François Uzan la sèrie es va estrenar el 8 de gener amb cinc capítols disponibles.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here