Després de publicar les anteriors novel·les a Empúries, Llach canvia d’editorial

Tot i què es desconeixen detalls sobre el títol, l’argument i la data definitiva, Lluís Lach publicarà l’any 2020 la seva nova novel·la al segell Univers.

Llach abandona GRUP 62 per incoporporar-se al segell del Grup Enciclopèdia.
El cantant és autor de les novel·les Memòries d’uns ulls pintats, Les dones de la Principal i El noi del Maravillas.

El segell Univers pren el nom de la mítica Biblioteca Univers que Carles Soldevila va dirigir durant la dècada dels anys 30, nascuda a recer a la Llibreria Catalònia fundada per Antoni López-Llausàs.


‘Memòria d’uns ulls pintants’ (2012)

La novel·la està ambientada al barri de la Barceloneta en els anys vint i trenta, ret homenatge a una generació que va saber lluitar pels seus ideals i que va conservar fins al final, a pesar de les derrotes, la vitalitat i el coratge.
Memòria d’uns ulls pintants narra la història de quatre amics, dos nois i dues noies nascuts  el 1920 i que creixen junts al barri obrer de la Barceloneta.
L’ambient llibertari, la proclamació de la República, la Guerra Civil i la posterior repressió franquista apareixen en la novel·la. Els fets històrics marcaran el destí dels quatre amics.

‘Les dones de la Principal’  (2014)

Les dones de la Principal, una història detectivesca en l’escenari de la Catalunya interior durant els anys del franquisme.
Maria Roderich, Maria Magí i Maria Costa són  tres dones de tres generacions que, al llarg de quasi un segle, han regentat la Principal, el casal més assenyalat del poblet de Pous, al cor de la comarca vinatera de l’Abadia. Elles tres, àvia, mare i filla, han fet prosperar les vinyes, després del desastre de la fil·loxera, a través d’un seguit de transformacions que consoliden el negoci del vi.

Però en la història de la Principal hi ha un punt fosc: l’assassinat d’un home que n’havia estat el capatàs, el 18 de juliol del 1936.
Passada la guerra, un inspector de policia decidit a resoldre el cas emprèn una investigació que el portarà a descobrir els secrets familiars.

‘El noi del Maravillas’ (2017)

‘El noi del Maravillas’ ofereix un recorregut per la vida d’un cantant, les experiències vinculades a la professió i la trajectòria personal i d’una època.

El Maravillas és un teatre de varietats en el Paral·lel de Barcelona, propietat de la família Bartrina. Els germans Lluís i Mireia Ventós hereten del seu pare la professió de tramoyista, i s’instal·len a viure allí des que es queden orfes.
Amb el cop d’estat franquista i la revolució de 1936, el teatre és col·lectivitzat i controlat per la CNT. Mireia passa a ser la directora amb l’ajuda inestimable del seu amor secret, Carme Bartrina (filla dels antics amos).
La guerra empeny a Mireia a l’exili i en el camp de refugiats de Argelers on es queda embarassada d’un soldat senegalès que l’ajuda a escapar-se.
La novel·la narra també la vida de Roger Ventós, fill de la Mireia una vegada s’ha retira d’una vida com a cantant viu a Senegal i li arriba l’encàrrec d’escriure les seves memòries.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here