Lindsey Davis rebrà el primer Premi Internacional Barcino de Novel·la Històrica

L’escriptora britànica rebrà el guardó en el marc d’una trobada sobre novel·la històrica a Barcelona.
lindsey-davis
L’any 1989, l’escriptora Lindsay Davis creava el personatge del detectiu romà Marco Didio Falco. La Plata de britània era la seva carta de presentació i fins ara s’han publicat més d’una vintena de novel·les amb títols com Una Virgen de más, Un cadáver en los baños, El mito de Júpiter, Las Saturnales o Nèmesis.

L’Ajuntament de Barcelona lliurarà el premi Barcio a un autor de novel·la històrica. Segons informa  l’Institut de Cultura de la ciutat (Icub) en un comunicat, el 12 de novembre, l’escriptora Lindsey Davis rebrà aquest guardó en el Born Centre Cultural, en el marc d’una trobada dedicada a la novel·la històrica.
El jurat ha destacat  la gran documentació de l’obra de Davis,  centrada sobretot a l’Imperi Romà del segle I d.C., amb el detectiu Marco Didio Falco com a protagonista.
El comunicat destaca  també  “L’humor i la personalitat entranyable dels personatges que crea Davis ha atorgat un caràcter ben especial a la seva obra”.

Una carrera literària dedicada a la novel·la històrica
marco didio falcoLindsey Davis va estudiar Literatura Anglesa a la Universitat d’Oxford. Després d’escriure amb pseudònim algunes novel·les romàntiques, va saltar a la fama com a autora d’originals novel·les històriques i l’obra més notable és
l’investigador privat Marco Didio Falco, que ha guanyat molts lectors des de la seva creació amb unes històries que barrejen l’acció, el thriller i l’humor.
Situades al segle I d. de C en l’època de Vespasià, l’escriptora anglesa ha sabut recrear una bona trama històrica on descobreix al lector el dia a dia a l’antic Imperi Romà. Mitjançant a lògica i els seus contactes, el detectiu  Didio Falco anirà resolen les seves investigacions.
L’any 2012 publicava Rebeldes y traidores (Edhasa) en el període de guerres civils angleses entre 1639-1651’.
Lindsey Davis ha aconseguit guardons com l’Ellis Peters Historical Dagger 1998, el Premi Sherlok 1999 i el Premio de Honor de Novela Histórica Ciudad de Zaragoza 2009.

 

Trobada sobre novel·la històrica a Barcelona
De l’11 al 16 de novembre al Born Centre Cultural, en el marc dels actes del tricentenari del 1714  s’ha programat una trobada sobre novel·la històrica que compatarà amb la participació entre d’altres autors de Edward Rutherfurd, Lindsey Davis, Albert Sánchez Piñol, Martí Gironell, José Luis Corral, Jaume Clotet i David de Montserrat, Andreu Martín, Jordi Molist, i Alfred Bosch.