Organitzats per la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia (SCCFF) i per l’associació cultural El Biblionauta, respectivament, els Premis Ictineu volen reconèixer les millors obres de fantasia, ciència-ficció i terror publicades en català l’any anterior.

L’horror de Rèquiem, de Marc Pastor (signat també pel seu alter ego Víctor Negro), ha estat guardonat amb el Premi Ictineu a la Millor Novel·la en Català. Pastor, ja va obtenir el guardó en 2018 per Farishta, ex aequo amb Enxarxats, de Carme Torras. Defineix la seva novel·la com a “humor còsmic”, un gènere on barreja bizarro, terror i comèdia.

Marc Pastor debutava al segell Mai Més amb ‘L’horror del Rèquiem’ . En Rèquiem, un auxiliar de forense troba un misteriós anell a l’estómac d’una noia difunta, un seguit de malsons el portarà a investigar una societat secreta amb resultats tan terrorífics com absurds. Com a curiositat podem trobar dues edicions de la novel·la, una signada per Marc Pastor i l’altre per Víctor Negro el protagonista de ‘L’any de la plaga’.

Guàrdies! Guàrdies! (Mai Més), de Terry Pratchett, ha estat guardonat amb el Premi Ictineu a la Millor Novel·la Traduïda ex aequo amb Llengua materna  (Chronos) de Suzette H. Elgin que també ha rebut el guardó a la millor coberta.

Exhalació, de Ted Chiang, ha aconseguit tant el Premi Ictineu al Millor Recull Traduït com el guardó al Millor Conte Traduït; i el Premi Ictineu al Millor Conte en Català l’ha rebut Roser Cabré-Verdiell per Soc la llevadora  (Males Herbes)

Igualtat de ritus (Mai Més) de Terry Pratchett, ha guanyat el Premi Alba a la Millor Novel·la Juvenil Traduïda. Finalment el Premi Alba al Millor Novel·la Fantàstica Juvenil ha estat per Misteris de la boira(Columna) de Selena Soro.

Mai Més ha estat l’editorial més guardonada en la present edició dels Premis Ictineu i dels Premis Alba.  Sergio Pérez, editor de Mai Més ha destacat “Per nosaltres, treballar i publicar textos de Terry Pratchett, Ted Chiang i Marc Pastor ja és un goig. Hem estat un any celebrant i gaudint aquests llibres, i els guardons són la guinda que corona l’alegria que ens han aportat.”

Els Premis Ictineu estan organitzats per la Societat Catalana de Ciència-ficció i Fantasia (SCCFF) per tal de reconèixer les millors obres de gènere publicades en català, ja es tracti d’originals o de traduccions. Per la seva banda, els Premis Alba són una iniciativa de l’associació cultural El Biblionauta i s’atorguen als millors llibres de literatura fantàstica per a joves en català.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here