L’home del piolet, nova biografia de Ramon Mercader, l’assassí de Trotski

L’historiador  Eduard Puigventós aporta noves dades amb documentació inèdita en un llibre publicat per Ara Llibres.

l'home del piolatEl 14 d’agost del 2015 farà 75 anys de l’assassinat de Trotsky i Eduard Puigventós intenta a ‘L’home del piolet’ oferir una biografia amb nous detalls i documents sobre Ramon Mercader, la persona que el va assassinar i esbrinar qui era abans de convertir‐se amb l’assassí català més famós de la història.

Afiliat al Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC), Ramon Mercader va  participar en la Guerra Civil Espanyola  i va dormar part dels  serveis secrets soviètics on va ser infiltrat en els cercles trotskistes a París amb la missió d’eliminar Lev Trotski.

Les pàgines de la nova biografia ens traslada a França, la Unió Soviètica, Mèxic i Cuba, amb la Guerra Civil espanyola, la Segona Guerra Mundial i la Guerra Freda de teló de fons, en la sanguinària persecució de Lev Davídovitx, Trotski, fins al crim final que va cometre Ramon Mercader,  piolet en mà.

Eduard Puigventós López (Rubí, 1984) és Doctor en història contemporània i màster en història comparada per la UAB. Ha publicat cinc llibres: Els catalans a les guerres del món i Tornarem a vèncer, amb Ara Llibres; Complot contra Companys, amb la Societat Catalana d’Estudis Històrics, filial de l’IEC; L’època contemporània. Del segle XIX al XX, vol. 5 de la Història de Catalunya illustrada per Pilarín Bayés.