El personatge creat per Alberto Manzi va obtindré molta popularitat a finals dels anys 70  arran de l’adaptació de la novel·la a la televisió.

Peter Marshall va interpretar paper d’Orzowei a la televisió, una sèrie que va fer-se molt popular l’any 1978. Alberto Manzi va escriure l’any 1955  la novel·la que ara l’editorial Maeva recupera amb una nova traducció per part de Núria Martinez i un pròleg de l’escriptora Care Santos.

L’escriptora assenyala en el pròleg ‘”Gran part dels de la meva generació encara som capaces de cantar la cançó que acompanyava a la sèrie de televisió que vèiem de nens. Tractava de les peripècies d’una espècie de salvatge, un noi blanc que vivia amb una tribu de negres a la meitat de la selva africana’

La UNESCO va considerar la novel·la com un intel·ligent relat contra el racisme i va ser traduïda en diverses llengües.

A la novel·la el cap de la tribu i protector d’Orzowei ha estat destituït i ara el jove blanc haurà de fugir d ela resta de joves del poblat que volen caçar-lo. Si aconsegueix escapar i superar la prova podrà finalment recuperar el respecte de la tribu i convertir-se en guerrer.

Oliver Onions va interpretrar la cançó orginal de la sèrie de televisió que a Espanya cantaven Enrique y Ana.