Estrena seu, web i disseny de les seves portades de narrativa a més d’adquirir l’editorial de literatura infantil i juvenil BiraBiro.

La celebració dels 10 anys de l’editorial Alrevés arriba amb molts canvis i nous reptes.  L’editorial catalana canvia de seu per traslladar-se al carrer de València entre el passeig de Gràcia i Rambla de Catalunya.

Autors com Andreu Martín, Víctor del Árbol, Alexis Ravelo, Jordi Ledesma, David Llorente, Mabel Lozano, Fernando Marías, Juan Bas, Carlos Bassas del Rey, Lluís Llort, Isabel-Clara Simó, Teresa Solana formen part del catàleg d’Alrevés.

Gregori Dolz, director d’Alrevés, afirma que amb les novetats “volem marcar un abans i un després a partir d’aquest any. La filosofia editorial continuarà sent la mateixa, però ens hem marcat com a repte millorar en tots els aspectes de l’edició. A més, amb la incorporació de BiraBiro ampliem horitzons amb un segell que diversifica el nostre catàleg”.

L’actual director també recorda la figura del primer editor i també fundador d’Alrevés, Josep Forment que va morir fa uns anys.

Roger Clanchet, coordinador i redactor editorial de tots els segells, explica que “Alrevés s’ha caracteritzat des dels seus inicis per editar autors contemporanis en castellà i català, amb els quals sempre hem volgut tenir una relació professional i personal. Perquè a Alrevés editar llibres és un modus vivendi, no només un negoci”.

Alrevés també estrena una nova web i un nou disseny de les seves portades, i ha adquirit el cent per cent del segell de literatura infantil i juvenil BiraBiro, que seguirà dirigint com fins ara el seu director Oriol González.

Per l’editor Ilya Pérdigo, l’experiència adquirida durant tots aquests anys “ens ha preparat, entre altres coses, per afrontar amb molta seguretat l’adquisició de BiraBro i els desafiaments que comporta entrar en un altre segment de mercat”.

APOSTA PEL GÈNERE NEGRE

Alrevés ja va llançar el 2012 el segell en català «crims.cat», dedicat íntegrament a la novel·la negra i dirigit per Álex Martín Escribà. La col·lecció arribarà al març al número 50 de «crims.cat» amb  l’assaig Escrits policíacs, de «la cua de palla» a «crims.cat», escrit pel mateix director.

Pel que fa als premis el catàleg d’Alrevés suma quatre premis Dashiell Hammett, el guardó més prestigiós de gènere que s’entrega a Espanya: La estrategia del pequinés, d’Alexis Ravelo (2014); Madrid:frontera, de David Llorente (2017); El refugio de los canallas, de Juan Bas (2018); Justo, de Carlos Bassas del Rey (2019).

El catàleg també es completa amb la col·lecció SinFicción, dirigida per Marta Robles on s’aborda el gènere engre des de la vessant periodística amb  autors com Mayka Navarro, Bea Osa, Alfonso Egea, Manuel Marlasca i Luis Rendueles.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here