Les xifres facilitades per l’organització confirmen que enguany s’ha celebrat la millor edició de La Setmana.

 

El 15 de setembre va tancar oficialment la 37a edició de la Setmana del llibre en Català i les sensacions eren molt satisfactòries per part de l’organització i entre els agents implicats com editors, llibreteres, autors i públic.

El model de La Setmana està consolidat i l’avinguda de la Catedral s’ha convertit en part fonamental de l’èxit.

L’afluència de públic a La Setmana, tot i la pluja, s’ha tornat a incrementar. Aquest any més de 30.000 persones han participat en els 270 actes programats.

FACTURACIÓ DE MÉS DE MIG MILIÓ D’EUROS

Pel que fa a la facturació es calcula en uns 543.973 €, el que significa un 8,44% d’increment en relació a l’edició del 2018, edició en la qual la facturació va ascendir a 501.640 €. En les quatre últimes edicions, La Setmana ha incrementat la facturació global en un 78,98%.

Pel que fa als exemplars venuts, un 23,44% correspon al llibre infantil i juvenil, un 40,04% a ficció d’adults i el 36,52% a llibres de no ficció. Aquestes xifres es reparteix a parts iguals entre novetats i llibres de fons.


MÉS DE 450 REUNIONS AMB EDITORS CATALANS

Per tercer any i gràcies a la col·laboració amb l’Institut Ramon Llull, han visitat La Setmana 18 editors i agents literaris de 16 països diferents, que han pogut veure i viure, l’esplendor i maduresa de la nostra indústria i han mantingut més de 450 reunions amb editors catalans.


L’ORGANITZACIÓ SATISFETA D’HAVER ASSOLIT ELS OBJECTIUS

L’organització es mostra satisfeta ‘d’haver assolit els objectius proposats. La Setmana ha tornat a mostrar, un cop més, la riquesa i diversitat de l’edició en català i ha estat una gran manifestació de la potència del sector editorial en català’ segons ha destacat en un comunicat. Asseguren que La Setmana ‘’ha aixoplugat la concentració més gran de títols editats en català, s’ha donat visibilitat als llibres, revistes i publicacions periòdiques en català, i a tots els actors de l’edició en català. S’ha continuat apostant, fermament, per la creació de nous lectors potenciant el foment de la lectura en català i això s’ha fet teixint complicitats amb les biblioteques públiques, les entitats culturals, les empreses privades i  les institucions públiques.’’.


JOAN CARLES GIRBÉS, NOU PRESIDENT DE LA SETMANA

L’any 2020 La Setmana del Llibre en Català comptarà amb un nou president, Joan Carles Girbés. Per la seva banda Joan Sala, president sortint de La Setmana, valora molt positivament aquesta edició i ha volgut  agrair a tots els implicats el suport i les facilitats rebudes per aconseguir que les quatre edicions que ha liderat, hagin estat tot un èxit.

A partir d’octubre ja es començarà a treballar en la 38a edició. Joan Carles Girbés ha destacat que el relleu a la presidència arriba en un moment dolç i s’ha referit a La Setmana com un esdeveniment cultural imprescindible al nostre país. “Durant els pròxims anys treballarem amb il·lusió per consolidar la feina feta, i explorarem totes les possibilitats de creixement que ens permeten augmentar encara més l’abast, l’ambició i la repercussió d’aquest gran aparador del sector editorial. Tenim molts reptes per davant, però comptem amb la complicitat de tothom per seguir avançant”, ha conclòs.

I com cada any L’Illa dels Llibres ha lliurat el seu premi a la Setmana del Llibre en Català. Marta Orriols ha rebut el Premi L’Illa dels Llibres per la novel·la ‘Aprendre a parlar amb les plantes’

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here