La sèrie Fjallbacka de Camilla Lackberg.

Camilla Lackberg ha publicat vuit títols de sèrie de Fjallbacka, tot i que en català i castellà de moment  s’han editat sis.
Les seves històries poden llegir-se sense seguir l’ordre de publicació, malgrat que el nexe comú sigui l’escriptora Erica Falck i el seu marit policia Patrick Hedströn i la població de Fjällbacka


La princesa de gel/La princesa de hielo
La tornada d’Erica Falck al seu poble natal de Fjallbacka, a la costa sueca, és lluny de ser plàcida o alegre. Ha heretat la casa dels seus pares, morts fa poc en un accident de trànsit, i intenta acabar la biografia que té entre mans. Un dia, mentre passeja, un veí l’avisa que ha descobert el cadàver d’Alex Wijkner, la seva amiga d’infantesa, a la banyera —l’aigua gelada—, amb les venes tallades. Amb la idea d’escriure un llibre, l’Erica investiga sobre la vida i la mort de la seva amiga i ben aviat descobreix que esperava una criatura. L’autòpsia confirma les seves sospites: l’Alex ha estat assassinada

 

Els crits del passat/Los gritos del pasado
Un nou crim a Fjällbacka, un nou cas per l’Erica Falck i en Patrick Hedström. Èxit de vendes en castellà, Els crits del passat ens transporta de nou al pintoresc poblet de Fjällbacka, a la costa oest de Suècia, a on un nen acaba de trobar el cadàver d’una dona morta. Alseu costat, hi han trobat restes de dues altres dones desaparegudes molts anys enrere. Quina connexió hi ha entre els crims? No és el millor moment per a en Patrik, de vacances, ni per a l’Erica, embarassada de vuit mesos, però aviat es trobaran immersos en una nova trama de misteris i crims que viatgen del passat al present.

 

Les filles del fred/Las hijas del frio
Un poblet de pescadors anomenat Fjällbacka és aparentment tranquil. Tot sembla indicar que l’aparició d’una nena ofegada a les aigues del mar és fruit d’un tràgic accident, fins que l’autòpsia revela restes d’aigua dolça i sabó a la seva boca. Algú, doncs, li ha causat lamort a terra ferma, per després llençar-la despiadadament al mar. Ningú sap que ha passat i qui ho ha fet.
Patrick Hedström i la seva companya Erica que acaba de ser mare es tornen a trobar involucrats en una investigació tèrbola i complicada, en un cas de conflictes entre veïns i cercles de pornografia infantil.


Crim en directe/ Crimen en directo
Aficionada als programes de televisió al pur estil Big Brother, Camilla Läckberg publica una història al voltant del món televisiu i dels realities-shows.
Els protagonistes continuen sent la parella formada per Patrik i Erica que continuen gaudint del seu idil·li al poble de Fjällbacka, amb la petita Maja, que ja té vuit mesos.
Erica està plenament bolcada en els preparatius del seu casament, els assumptes a la comissaria, on Patrik treballa, segueixen el seu curs rutinari. Però l’alcalde reuneix al ple de l’ajuntament per a anunciar l’arribada a Tanum d’un equip de televisió per filmar un reality-xou anomenat «Fucking Tanum» que hauria de reportar uns sucosos beneficis a la població i que suposarà en realitat un autèntic malson. Poc després, Patrik ha d’investigar la mort d’una dona, víctima d’un accident de trànsit.
Però el que inicialment sembla un tràgic accident de carretera acaba conver­tint-se en tota una altra cosa.

Empremtes que mai s’esborren/Las huellas imborrables
A Empremtes que mai s’esborren, l’agent Patrick Hedström es disposa a gaudir del seu permís de paternitat per cuidar la Maja, que acaba de fer un any. Mentrestant, l’Erica Falck comença a escriure un nou llibre, tot i que no es pot treure del cap el misteriós bagul que va trobar a les golfes. A dins, els diaris de joventut de la seva mare i una medalla amb una esvàstica embolicada en un jersei de nadó tacat de sang.
Una vegada més, Camilla Lackberg construeix una història situada a Fjällbacka on passat i present es barregen.

 

L’ombra de la sirena/La sombra de la sirena
A L’ombra de la sirena/La sombra de la sirena (Amsterdam/Maeva), torna a ubicar-se a de Fjällbacka i arrenca amb la misteriosa desaparició d’un home en aquesta població.
Quatre mesos més tard el troben assassinat, congelat en un bloc de gel.  El cas es complica quan un dels coneguts de l’home mort, l’escriptor Christian Thydell, comença a rebre cartes amenaçadores. Inicialment, l’escriptor refusa l’ajuda de la policia i intenta minimitzar l’assumpte, però en Patrik Hedstöm s’adona del perill que corre.
Hi ha algú a Fjällbacka que amaga un odi profund, algú sense escrúpols que ja ha actuat una vegada i que podria tornar a complir les seves amenaces en qualsevol moment.
Una vegada més la parella formada per  Patrick Heldström i Erica Falck,  intentaran resoldre el cas i desenterrar el passat més tenebrós de l’illa.

 

1 COMENTARI

Comments are closed.