Una quinzena d’obres s’han presentat enguany al Premi Carlemany que finalment s’ha imposat ‘La nedadora’ de l’escriptor Francesc Puigpelat.

La novel·la narra la vida de la Jane, una noia anglesa que, des de petita, ha passat milers d’hores entrenant. Un estiu, mentre és de vacances a Çesme, Turquia, descobreix que l’esport que l’apassiona pot tenir una altra utilitat: ajudar tres refugiats iraquians, la Fàtima, el Saïd i l’Aïxa, a arribar nedant a l’illa grega de Quios, en territori europeu. El braç de mar de cinc quilòmetres d’aigua salada que separa Çesme de Quios estarà ple de riscos i aventures.

El jurat del Premi Carlemany està format per sis persones: les escriptores catalanes Maria Carme Roca i Laia Aguilar, les professores dels tres sistemes educatius d’Andorra Joana Bonet Aguilar (Col·legi María Moliner), Mireia Nogué Sánchez (Lycée Comte de Foix) i Carmen Pegalajar (Escola Andorrana de segona ensenyança d’Encamp), i Glòria Gasch, editora i representant de Columna Edicions.

Aquest consell lector s’ha encarregat de seleccionar quatre obres de les quinze presentades, que s’han lliurat al jurat per a la seva valoració i per a l’adjudicació del Premi. El jurat encarregat de triar l’obra guanyadora està format per nou estudiants d’entre catorze i setze anys, alumnes dels tres sistemes educatius d’Andorra, que han llegit les obres sota la supervisió dels seus professors de literatura.

La novel·la ‘La nedadora’ serà publicada per Columna al maig.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here