Un estudi del Gremio de Editores de Espanya demostra l’augment de l’activitat lectura durant els mesos de confinament.

Creix al voltant de 7 punts el nombre de lectors freqüents, que són , aquells que llegeixen almenys setmanalment.

Durant el confinament la xifra va pujar al 57%, segons l’estudi «El papel del libro y de la lectura durante el periodo de confinamiento pel Covid-19 en España» elaborat per a la Federación de Gremios de Editores de España per l’empresa Conecta Research & Consulting, amb el patrocini de CEDRO (Centro Español de Derechos Reprográficos).

Cal assenyalar, que l’estudi agafa com a referència el «Barómetro de Hábitos de Lectura y Compra de Libros 2019», presentat el febrer de 2020, per a fer la comparativa.

L’increment del temps de  lectura ha crescut en el perfil de dones i menors de 35 anys i pe, que fa al temps dedicat a llegir també augmenta i s’incrementa en 90 minuts fins a les 8 hores i 20 minuts setmanals.

El llibre en paper continua liderant entre els suports de lectura en un 83% respecte el 38% en suport digital (ereaders, tauletes, mòbil o ordinadors)

Unl 82% dels lectors reconeix que llegir llibres els ha ajudat a portar millor el confinament i al voltant del 70% dels menors de 14 anys llegir llibres els ha ajudat a portar millor el confinament.

Un 70% dels lectors  ha llegit durant el confinament llibres que ja tenia a casa.

Carlos Ruiz Zafón, Javier Castillo, J.K.Rowling, Ken Follet, Ildefonso Falcones,  Juan Gómez Jurado, Dolores Redondo,  Arturo Pérez Reverte o Stephen King han estat els autors més llegit a Espanya segons les dades de l’estudi de la Federación de Gremios de Editores de España.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here