La gastronomia a La Setmana del Llibre en català

L’hora gastronòmica i els Àpats literaris amb autors formen  part de les activitats d’enguany.
apats literaris setmana

La Setmana  del Llibre en Català organitza dos  tipus d’activitats que lliguen, directament, el món del llibre i el de la gastronomia.
Com a novetat aquest any  La Setmana compatarà amb l’activitat L’hora gastronòmica  on cada tarda, a les 19.30h, a la plaça de les Biblioteques de l’Avinguda de la Catedral de Barcelona , s’han programat activitats al voltant de la gastronomia amb presentacions de   llibres relacionats amb el món gastronòmic, dramatitzacions de novel·les que transcorren en espais gastronòmics, recitals poètics dedicats als aliments…

Es presentarà el llibre de versos satírics Botifarra de pagès, de Ramon Solsona i Jaume Arnella i es farà la lectura dramatitzada de la novel·la L’entrepà, a càrrec del seu autor Salvador Giralt i l’editora Ester Andorrà.

Presentació del llibre De gran vull ser… cuiner dedicat a Ferran Adrià amb   participació de Meritxell Martí, autora del llibre, i Dani Jorquera, president del Casal dels Infants.

Tindrà lloc la taula rodona Sentir-se millor, viure més sa que parla sobre les motivacions que ens animen a tenir cura del nostre cos, ja sigui a través de l’inici d’una dieta o de l’esport. Hi participaran la doctora Montse Folch i el periodista Jordi Cervera, autors del llibre Els dos costats de la bàscula, i la doctora Eva Ferrer Vidal-Barraquer, autora de Canvia de vida, posa’t a córrer.

A  l’hora gastronòmica es presentarà també  Cuina i terra de la Vall de Boí, de diversos autors, un llibre amb ampli recull de receptes de cuina pròpies de la Vall.
També hi haurà una degustació de productes de la Vall de Boí.
A L’hora gastronòmica hi haurà també un recital de poesia micològica basat en el llibre Bosc endins, de Bernat Huguet, i també es presentarà el llibre La pasta per als catalans, d’ Antonella Speranza, sorgit del bloc del mateix nom, que va ser guardonat amb el Premi al Millor Bloc de Cuina 2012.


Àpats literaris amb autors
Per  tercer any La Setmana organitza els Àpats literaris on diveros autors parlen dels seus llibres  al voltant d’un aperitiu o un berenar.

Roser Amills parlarà sobre el seu darrer llibre M’agrada el sexe!.  El dissabte 7 de setembre a les 12.00h.

Màrius Serra explicarà la gènesi de Plans de futur, el procés de documentació i el treball d’escriptura per convertir un personatge real en un personatge de novel·la el diumenge 8 de setembre a les 18.30h.

Sílvia Soler explicarà tots els detalls de la seva novel·la L’estiu que comença, el divendres 13 de setembre a les 18.30h

Antonio Baños autor de La rebel·lió catalana, oferirà una bona oportunitat de conversar sobre Catalunya i el seu destí com a nació el dissabte 14 de setembre a les 12.00h

Marc Pastor, autor de Bioko explica com ha estat la seva aventura literària des que va publicar la fugida dels republicans espanyols de Mauthausen a Montecristo el 2007 el diumenge 15 de setembre a les 12.00h

Per poder assistir als àpats literaris cal reservar plaça al web de  La Setmana. Les reserves es poden sol·licitar  fins el  dimarts 10 de setembre a la direcció de correu electrònic reserves@lasetmana.cat