‘Victus’ d’Albert Sánchez Piñol, III Premi dels Lectors de L’illa dels llibres.

Durant el periode de votacions s’han  rebut  9.807 vots.

victus
Després d’aquest periode de votacions, finalment la novel·la Victus d’Albert Sánchez Piñol ha estat l’escollida pels lectors de L’illa dels llibres.

Ambientada durant la caiguda de Barcelona l’any 1714 a mans de les tropes de Felip V, a través dels ulls del jove Martí Zuviría, un expert en fortificacions, Victus, narra un moment clau de la història catalana.

La novel·la  publicada originalment en castellà per l’editorial La Campana el mes d’octubre de 2013 va ser traduida al català el mes de març. Victus va ser també la novel·la més venuda del  passat Sant Jordi.

Albert Sánchez  Piñol destacava els motius de la publicació de Victus a l’entrevista concedida a L’illa dels llibres. ‘És un projecte que ve de molts molts anys enrere….. La guerra de Successió sempre m’ha apassionat. És un moment crucial de la història, i encara més per Catalunya. A més, es pot dir que és la primera guerra mundial, amb dotzenes de països enfrontats. Després hi ha la documentació sobre la guerra aquí i el setge de Barcelona. És espectacular. La voluntat de resistència, el sacrifici de les classes populars… La tragèdia d’escriure sobre el 1714 és que sempre tindrem la sensació que qualsevol relat no està a l’alçada dels fets.”

Albert Sánchez Piñol ha publicat Victus  set anys després de Pandora al Congo, la segona part de la trilogia inicada amb La pell freda i quatre anys després de la publicació del recull de contes ‘Tretze tristos tràngols’ (2008).

 albert sanchez piñol victus 2

 Entrevista amb l’autor realitzada el mes de juliol de 2012

Consulta la resta de votacions
El Premi dels Lectors de L’illa dels Llibres ha premiat en les darreres edicions, les novel·les:

2012 ‘El Mercader’ de Coia Valls.
2011 L’últim dia abans de demà
d’Eduard Marquez .