La celebració de l’Any Espriu tanca amb èxit

1,4 milions de persones han participat en les prop de 800 activitats de l’Any Espriu

any espriuLes activitats de l’Any Espriu han comptat amb la participació de 1.377.826 persones i les vendes de llibres de l’autor shan arribat a la xifra de 21.681 exemplars durant l’any 2013.
Aquestes són algunes de les dades del balanç de l’Any Espriu, que han presentat avui el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el comissari de la commemoració, Xavier Bru de Sala.
L’acte de balanç de l’Any Espriu ha comptat amb representants d’entitats, institucions i administracions, així com assessors que han pres part en la commemoració.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha manifestat la seva “convicció que l’Any Espriu ha servit per enlairar la consciència col·lectiva sobre què significa Salvador Espriu”. Mascarell ha ressaltat que “s’ha llegit més Espriu, s’ha editat més la seva obra i sobre la seva figura; les biblioteques del país han tingut una major demanda de les seves obres; els nostres editors, una major vocació, i els nostres estudiosos han publicat més sobre Espriu. L’hem entès una mica més”, ha afirmat.

El comissari de l’Any Espriu, Xavier Bru de Sala, ha apuntat que l’èxit de la commemoració ”s’explica gràcies a un teixit de complicitats” i ha exposat que “si es fes una metàfora, el Departament de Cultura ha posat les vies i ha imprès una direcció: que l’Any Espriu fos cultural, cívic i participatiu; i que el combustible ha estat l’obra de l’Espriu. El que ha fet funcionar l’aniversari ha estat l’obra i la figura de Salvador Espriu”.

Balanç any Espriu Foto .Gencat
L’Any Espriu ha organitzat 779 activitats a 185 poblacions arreu de Catalunya i a l’exterior. De les 779 activitats organitzades, 739 han tingut lloc a Catalunya i 40, a l’exterior. Pel que fa les poblacions que han acollit les activitats, 168 s’han celebrat a Catalunya i 17 més enllà de les seves fronteres. Al llarg de tot l’any, 230 entitats, tant públiques com privades, han participat en la commemoració.

Durant l’Any Espriu s’han organitzat 127 conferències, simposis o jornades; 119 exposicions; 84 espectacles d’arts escèniques; 161 recitals de poesia, i 31 rutes literàries.

L’Any Espriu ha comportat noves edicions i reedicions de l’obra de l’escriptor; a nivell musical, la commemoració ha comportat la composició de  noves cançons basades en textos d’Espriu; en l’àmbit digital i audiovisual, s’ha creat el web www.anyespriu.cat, que ha rebut  84.520 visites; el videojoc online El món d’Espriu, i s’ha creat una tipografia digital de l’escriptor.

Font i fotografia Gencat.cat