Kosmopolis 2015, nova edició de la Festa de la Literatura

Del 18 al 22 del CCCB celebra la vuita edició del festival que enguany ret homentage a  W.G. Sebald i el 150è aniversari de la publicació d’Alícia al País de les Meravelles de Lewis Carroll.

kosmopolis 2015El Director del Festival Juan Insua destaca que ‘’cada nova edició de Kosmopolis explora el que està passant en aquest territori en què la literatura, en la seva concepció més oberta, reinterpreta el passat, imagina el futur i ens permet entendre un present sempre canviant’’

David Grossman, Taiye Selasi, Javier Cercas,  Mathias Enard, Paolo Giordano, Llucia Ramis,Marc Pastor, Màrius Serra entre d’altres hi participen en aquesta edició on també destaquen els Diàlegs K,  converses entre destacats escriptors, periodistes, filòsofs, científics i artistes en els quals es concilien els dilemes i les tendències actuals de la literatura amb els temes clau del nostre temps.

El Canal Alfa donarà cabuda a una programació de documentals, curtmetratges, animacions, pel·lícules, vídeos i experiments visuals inspirats en la literatura

Kosmòpolis també girarà al voltant de, entre d’altres temes, les noves narratives periodístiques i l’evolució del periodisme d’investigació, la influència de l’escriptor W.G. Sebald en la literatura actual amb la mostra “Les variacions Sebald”.

La nova edició del Bookcamp permetrà trobar respostes a preguntes relacionades amb el món editorial com  Quines oportunitats ofereix l’entorn digital per expandir les històries? Per què el llibre de paper es resisteix a ser substituït per l’electrònic?  O Què passa amb els drets del lector?.

+ INFORMACIÓ I PROGRAMA 2015