Javier Sierra mostra els misteris del museu del Prado.

El maestro del Prado analitza les obres del Renaixement i  seus els missatges ocults.


L’escriptor Javier Sierra torna a oferir als seus lectors un nou lliurament de misteri  amb un estil propi on combina assaig i novel·la.
Potser en aquest cas, El maestro del Prado y las pinturas proféticas (Planeta)  compta amb més ingredients d’assaig que no pas de novel·la.
Per  alliçonar-nos  sobre qüestions referents a l’art i més concretament als missatges ocults i misteriosos d’algunes obres del Renaixement, l’escriptor  novel·litza les dades  per fer  una narració més amena i didàctica.

Sierra analitza obres  prou conegudes com  El jardí de les delícies del Bosco,  La Sagrada familia del  Roble de Rafael Sanzio o les dues versions existents de La Virgen de las Rocas de Leonardo da Vinci per obrir-nos els ulls als missatges profètics que aquests quadres han amagat durant segles al gran públic.
Autors com Rafael, Tiziano, El Bosco, El Greco, Boticelli  van utilitzar missatges ocults per ser interpretats i llegits. Unes obres que podien ser clau  per unir el món dels vius amb el dels morts.
Obres com La Sagrada Família con San Juanito, coneguda popularment com  La perla de Rafael o el llibre Apocalipsis nova, una obra mai impresa  van tractar aquesta qüestió.

Fins i tot, Felip II, coneixedor  d’aquests fets va demanar veure per última vegada el tríptic El jardí de les delícies abans de morir.
El quadre del Bosco és  referència constant a El maestro del Prado.

Els orígens d’El maestro del Prado
Un trobada als anys 90 al museu del Prado  entre Javier Sierra , llavors un jove estudiant de periodisme amb un home misteriós anomenat Luís Fovel marquen l’inici de la novel·la.
Fovel acompanyarà a Sierra durant cinc dies  per les sales del museu per ensenyar-li els misteris de determinades obres al mateix temps que li revelarà quins enigmes amaguen els quadres  renaixentistes.
Aquesta trobada assegura Sierra que va ser real i que durant molt de temps es va plantejar  sobre si era convenient o no  escriure  sobre aquell misteriós encontre.

Finalment, Javier Sierra  ha decidit compartir aquelles trobades i convertir-la en novel·la a El maestro del Prado i no descarta escriure una segona part en un futur.