Al 2020 s’entrenarà la sèrie de televisió basada en la novel·la de Fernando Aramburu.

La novel·la ‘Patria’s’ha convertit en un fenomen editorial en els darrers anys. La novel·la de Fernado Aramburu que recorre 30 anys del conflicte basc. La novel·la s’inicia amb l’alto al foc decretat per ETA l’any 2011 i abraça gairebé tres dècades fins arribar a mitjans dels vuitanta.

Tres anys després de la publicació de ‘Patria’ (Tusquets / Columna) coincidint amb el Festival de Cinema de Sant Sebastià s’han mostrat les primeres imatges de la sèrie dirigida per Aitor Gabilondo.

Entre el repartiment de la sèrie de vuit capítols i que HBO estrenà al 2020hi trobem a Elena Irureta, Ane Gabarain, José Ramón Soroiz, Mikel Laskurain, Iñigo Arambarri, Susana Abaitua, Jon Olivares, Loreto Mauleón i Eneko Sagardoy. Pel que fa al tràiler i les primeres imatges HBO només ha mostrat 30 segons.

30 ANYS DEL CONFLICTE VASC A  ‘Patria’ 

La novel·la recorre la història de dues famílies  que viuen en un poble a prop de de Sant Sebastià.  Aquestes viuran unides fins que la política les acabarà separant. En Txato és un empresari que decideix no cedir a l’extorsió d’ETA i que ho paga finalment amb la mort. A l’altre banda ens trobem Joxe Mari que entrarà a la banda terrorista participant en diversos atemptats que el destí el portarà a formar  part del comando que haurà d’assassinar el pare dels seus amics. Les dones a ’Patria’, la Bitri, la dona de Tatxo i la Miren la mare d’en Joxian juguen un paper molt important a la novel·la. De la bona relació inicial, l’assassinat ho esmicola tot, i apareix  l’enfrontament i les rencances, però Aramburu no ha volgut escriure una novel·la de guanyadors ni perdedors.
Aramburu en els 125 capítols curts de la novel·la mostra a través dels seus personatges el retrat de la societat basca dels últims 30 anys.

FENOMEN INTERNACIONAL

Pàtria, també s’ha  convertit en el fenomen literari internacional més destacat dels últims anys, rebent el Premio Nacional de Narrativa, el Premio Nacional de la Crítica, el Premio Euskadi de Literatura, el Premio Francisco Umbral, el Premio Dulce Chacón, el Premio San Clemente Abanca, el Premio Strega Europeo, el Premio Internazionale Giuseppe Tomasi di Lampedusa i el Premio per la Cultura Mediterranea.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here