HarperCollins publicarà el mes de juliol en castellà la continuació de ”Matar a un rossinyol” de Harper Lee

La publicació coincideix amb una nova  traducció del clàssic de l’escriptora nordamericana.

harperleeL’any 1960 la novel·la Matar a un rossinyol va obtindré el premi Pulitzer i amb el temps s’ha convertit en un clàssic de la literatura nord-americana.

La novel·la, inspirada en una experiència de l’autora, quan el seu pare va defensar a dos homes negres acusats d’assassinar a un botiguer blanc, es va convertir en un bestseller amb més de 40 millions d’exemplars venuts arreu del món.
Va guanyar el premi Pulitzer l’any  1961 i la novel·la  va ser adaptada dos anys després al cinema  de la mà del director Robert Mulligan amb Gregory Peck i Mary Badham com a protagonistes, la pel·lícula va guanyar tres Óscar en 1963.

Després de publicar la novel·la i guanyar el Pulitzer, Harper Lee va tornar a la seva localitat natal, no va tornar a publicar cap novel·la i va decidir no concedir entrevistes.

Pot resultar curiós però Harper Lee, de 88 anys veurà finalment publicada la seqüela de la novel·la sota el títol de Ve y pon un centinela (‘Go Set a Watchman’), que després de molts anys de ser escrita va ser trobada gairebé per casualitat per l’advocada Tonja Carter.

La novel·la recupera el personatge de Scout Finch , vint anys després dels fets que es descriuen a ‘Matar un rossinyol’, tot i que Harper Lee va escriure l’obra abans.

La publicació de la novel·la  prevista pel 15  juliol s’ha convertit en tot un esdeveniment literari. Grup 62 serà qui finalment la publiqui en català.