L’obra guanyadora proposa una aventura clàssica amb el descobriment de la mítica ciutat de l’Atlàntida.

L’editorial Cruilla ha premiat amb  el XXVII premi de literatura juvenil Gran Angular a la novel·la La ciutat secreta del Toubkal de Francesc Puigpelat. El premi està dotat amb 11.000 euros i el publica l’editorial Cruilla.

Després de rebre el premi, l’autor ha mostrat la seva satisfacció “Estic molt satisfet i orgullós d’haver guanyat el premi Gran Angular, que és un dels més importants de literatura juvenil en llengua catalana’.

Sobre l’obra ha destacat que es tracta ‘una novel·la d’aventures en el sentit més clàssic del terme. Hi ha molta acció, molta intriga, és exòtica i té molt de ritme. Surten uns dolents que funcionen molt bé: els nazis. Crec que això és bàsic per a captivar els lectors joves: cal contar-los una història que enganxi.

Francesc Puigpelat asegura que  ‘‘La ciutat secreta del Toubkal’ és ‘El secret de la novel·la no és altre que la troballa de l’Atlàntida a les muntanyes del Marroc. És un tema que ha aparegut fins ara en centenars de llibres i pel·lícules, i no em fa por repetir-lo. Que sigui un tema tan conegut és la millor garantia que és atractiu’’.

La novel·la tamé compta amb valors ‘’Hi ha els de l’amistat, entre la protagonista i els seus amics de l’orfenat. I els d’una família que no existia, però que s’acaba retrobant” afegeix Puigpelat.

La ciutat secreta del Toubkal  i l’Atlàntida
L’any 1941, una arqueòloga francesa, la Julie Bonnet, arriba a Aroumd, una vila marroquina al peu del Toubkal. Allà coneix la Fàtima, una jove de setze anys, òrfena, que serà la protagonista de la història. Al cap de pocs dies també hi arriba una expedició alemanya comandada per un coronel de les SS, el Franz Wellens, i per un arqueòleg francès, el Thierry Lamarque.
El seu objectiu aparent és buscar pintures rupestres a la serralada del Toubkal. De seguida es descobreix que la Julie i el Thierry s’havien conegut anys enrere, en una expedició durant la qual havia mort el Paul Bonnet, el germà de la Julie.
En realitat, ella sempre ha sospitat que va ser el Thierry Lamarque qui va assassinar el seu germà per enveja, perquè el Paul havia descobert la mítica ciutat de l’Atlàntida però no li volia revelar on era.

Francesc Puigpelat és escriptor i periodista i autor d’una trentena de llibres entre els que destaquen Els últims dies del general Prim (2014), El retorn de Macbeth (2013), Faust, el Terrorista (2010), Els Llops (premi Carlemany, 2005) i Apocalipsi blanc (premi Josep Pla 1999). En el terreny de la literatura infantil i juvenil, és autor de Romeu i Julieta. Segona part (premi Ramon Muntaner 2014), El nen que va xatejar amb Jack Sparrow (premi Vicent Silvestre 2015 i Atrapallibres