Fem que aquest estiu sigui Sant Jordi cada dia i comprem més llibres que mai. Salvem el sector editorial, salvem les llibreries.

Enguany no podrem celebrar el Sant Jordi com ho hem fet durant molts anys i ens quedarem sense aquelles imatges amb les tradicionals parades de llibres al carrer i les signatures d’autors plenes de gom a gom.

El sector editorial estava molt il·lusionat i engrescat en la celebració del Sant Jordi d’estiu el 23 de juliol però les darreres informacions sobre l’evolució de la pandèmia de la COVID-19 han fet canviar les activitats previstes i reduir la festa del llibre a l’interior de les llibreries. Algunes amb més sort, podran posar parades davant dels seus establiments.

El Gremi de Llibreters ha presentat un decàleg per aquest Sant Jordi d’estiu : mascareta, distància, paciència, seguretat, festa, seny, gel, amor, llibres i roses. És un bon resum de la situació que ens ha tocat viure.

Les llibreries i el sector editorial han patit molt durant el confinament i la pandèmia, però segueixen lluitant per continuar endavant. Tothom sap que aquest Sant Jordi d’estiu no és la celebració que tots voldríem però val més això que res. Sempre podrem dir amb orgull que per uns moments hem vençut al maleït coronavirus i demostrar que Sant Jordi no es toca.

Per uns moments, els llibres seran la millor vacuna per aconseguir evadir-nos de la realitat i ajudar-nos a recordar aquells santjordis viscuts amb passió i alegria.

El Sant Jordi d’estiu s’ha de celebrar i cadascú ho ha de fer a la seva manera. Anem a les llibreries de proximitat i comprem llibres, reactivem el sector, però seguint totes les mesures de seguretat i higiene que marquen les autoritats sanitàries

Parafrasejant el títol d’una cançó del Stones ‘It’s only rock’nroll, but i Like it’, podríem afegir: és només Sant Jordi, però m’agrada.

El Gremi de Floristes ens recorda que podem regalar roses blanques i vermelles per expressar un sentiment d’esperança en el futur i de record per les persones afectades per la pandèmia.

Fem que aquest estiu sigui Sant Jordi cada dia i comprem més llibres que mai. Salvem el sector editorial, salvem les llibreries.

Fem-ho per elles, però també per nosaltres.

Els llibres ens farà més forts.

 

Jordi Milian
Director de L’Illa dels Llibres

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here