Quatre dones; Anne Carson, Liudmila Ulítskaya, Maryse Condé i Margaret Atwood entre les favorites.

Després de la suspensió del premi Nobel de Literatura 2018 per l’escàndol d’abusos sexuals de Jean-Claude Arnault, molt vinculat a l’acadèmia a través del seu club literari i marit de de la membre de l’acadèmia sueca Katarina Frostenson, enguany es lliurarà el 10 d’octubre dos guardons els corresponents als anys 2018 i 2019.

Arnault que actualment compleix condemna per abusos, també va ser acusat de filtrar els noms dels guanyadors del premi.

La darrera vegada que es va deixar de concedir el Premi Nobel de Literatura va ser l’any 1943, en plena Guerra Mundial.

A partir d’aquest any l’Acadèmia sueca ha decidit incloure una novetat en l’elecció dels autors guanyadors afegint a cinc especialistes externs; dos escriptors i tres critics literaris com Rebecka Kärde i Mikaela Blomqvist per millorar la transparència i deixar enrere els escàndols de l’any anterior.

Els possibles guanyadors són els mateixos de cada any i trobem autors com Haruki Murakami, Ngugi Wa Thiong’o o Margaret Atwood, tot i que en les primeres posicions de les apostes apareguin els noms d’Anne Carson , Maryse Condé, l’escriptora xinesa Can Xue o  Lyudmila Ulitskaya. Tampoc es poden oblidar autors com Péter Nádas, Adunis, Mircea Cartarescu, Ismail Kadaré, Javier Marías, Milan Kundera, Peter Handke, Yoko Tawada, César Aira, Yang Lian, Ko Un, Ernesto Cardenal o en menys possibilitats  George R. R. Martin.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here