Martí Gironell, Maria Carme Roca, Miquel Esteve, Xulio R. Trigo,  Care Santos i Jordi Cantavella publiquen novetats aquest Sant Jordi.

Habitualment podem llegir els seus articles d’opinió però avui recomanem algunes de les novel·les que han publicat en el darrer any.

Martí Gironell, guanyador del Premi Ramon Llull amb la novel·la ‘La força d’un destí’ (Columna) narra la vida de Ceferino Carrión, més conegut com a  Jean Leon.  aAb vint-i-un anys, Ceferino Carrión fuig de l’Espanya franquista, grisa i asfixiant, buscant aires nous. Després d’intentar-ho diverses vegades aconsegueix embarcar a bord d’un vaixell al port de Le Havre, a França, en direcció als Estats Units, per fer realitat el seu somni.

A Nova York canviarà d’identitat i es convertirà en ciutadà nord-americà amb el nom de Jean Leon  i després viatjarà a Los Angeles on es convertirà en amic i confident de les estrelles de Hollywood.

Miquel Esteve presenta novetat aquest Sant Jordi amb ‘No deixis mai de mirar el cel’ (Columna). Es tracta d’un thriller amb aires de novel·la negra arran de la investigació de la aparició d’un cadàver en un banc.

La investigació la farà un singular detectiu dels mossos d’Esquadra que es comporta com si fos un clàssic dels llibres o les pel·lícules del gènere i que està obsessionat per trobar un cas que el consagri en la seva carrera.

També hi ha una secretària judicial, l’Ester, que té la capacitat de parlar amb els morts en el darrer alè de vida. El cadàver té una nota escrita a la boca: “no deixis de mirar al cel”, i la targeta d’una agència matrimonial: Nirvana.

Maria Carme Roca presenta novetat en el terreny de la literatura infantil amb ‘Nora, la petita campanera’ (L’Abadia de Montserrat), protagonitzada per una nena que s’anomena Nora que viu a prop de la catedral de Barcelona i  el que més li agrada del món és tocar les campanes. I és que de gran vol ser campanera!.
A la mateixa editorial també ha publicat ‘En punxetes fa troballes’.

Xulio R Trigo ha rebut el darrer Premi Nèstor Lujan de novel·la històrica  amb ‘L’homenatge’ (Columna).

L’escriptor i fotògraf Xulio Ricardo Trigo centra l’argument de la novel·la ‘L’homenatge’ al Cau Ferrat de Sitges l’any 1932 per endinsar-se en les investigacions sobre Santiago Rusiñol de la mà de Carles Solé. Convidat per la vídua d’en Santiago Rusiñol, en Carles Solé arriba a l’estació de tren de Sitges per allotjar-se al Cau Ferrat. El seu objectiu és l’escrit homenatge que vol dedicar al moviment modernista, però la realitat és que persegueix una venjança personal contra els pintors que molts anys enrere li van negar un lloc de privilegi.

Care Santos, guanyadora del premi Nadal amb ‘Media vida’ ha publicat en el darrer any ‘Verdad’, la continuació de ‘Mentira’. Absolt del càrrec d’assassinat, del que va ser injustament acusat als 14 anys d’edat, i una vegada provada la seva innocència, el jove Èric surt del centre de reforma de menors després de quatre anys d’internament.
Malgrat tot, la reinserció en una societat carregada de prejudicis serà una realitat encara més dura: no tornar a caure en la delinqüència quan l’entorn sembla que s’hi entossudeixi, continuar amb els estudis, trobar una feina, allunyar-se  del seu barri…

Finalment, l’escriptor Jordi Cantavella publica en castellà ‘El brigadista’, la novel·la on ret un homenatge a les Brigades Internacionals que van lluitar en la Guerra Civil.
Arran del testimoni d’en Raymond, un nord-americà que va participar a la Guerra Civil amb Brigada Abraham Lincoln, coneixerem les seves experiències al front però al mateix temps ens endinsarem en una història d’amor viscuda en aquella època.