Elia Barceló ha rebut el Premi Edebé de Literatura Juvenil per la novel·la ‘L’Efecte Frankenstein’ i Maite Carranza en la categoria infantil per l’obra ‘Safari’

L’editorial Edebé ha lliurat els seus premis literaris i ho ha fet amb dues històries que segons ha destacat ‘curiosament es connecten des d’un passat literari fins als nostres dies, per dialogar sobre la igualtat de gènere, la llibertat femenina i l’empatia, i que ens conviden a reflexionar sobre la desigualtat, la diferència i la indiferència’’.

Maite Carranza, ret homenatge  a ‘Safari’ a un dels seus herois d’infància, «Tarzan dels micos»,  a més de convidar-nos  a aprendre dels nostres intel·ligents avantpassats, els primats, per tornar-nos més humans, més justos i més humils. Safari ens ensenya que en l’actualitat continuen existint barreres per enderrocar, i el lector no podrà evitar d’unir-se a les ganes de parlar del Dani, que és mut, quan toca reivindicar una injustícia.

Sobre l’obra de Maite Carranza el jurat ha destaca que es tracta d’una obra absurda, amb una excel·lent construcció i uns personatges molt cuidats. Amb un final una mica surrealista, la història és molt compacta i molt adequada per als lectors de la col·lecció Tucan d’Edebé.’’

Amb L’efecte Frankenstein, Elia Barceló, vol retre un homenatge  a l’obra Frankenstein, a més de poder introduir al lector en el context social i intel·lectual del segle XVIII, en què la presència de la dona era escassa o inexistent. El lector es converteix en la Nora, una estudiant de medicina del segle XXI que haurà de cohabitar amb aquesta societat i afrontar els xocs culturals i dilemes morals de l’època.

El jurat del premi Edebé de Literarura Juvenil  assenyala la interessant barreja de gèneres en la història: ciència-ficció, l’obra de Mary Shelley, i realisme amb el paper de la dona i que reivindica la igualtat respecte dels homes.

El premi té una una dotació econòmica total de 55.000 euros (30.000 € per a l’obra juvenil i 25.000 € per a l’obra infantil). Les obres sortiran editades el mes de maig.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here