El Premi Llibreter és un guardó, organitzat pel Gremi de Llibreters de Catalunya, que atorguen les llibreries de Catalunya. Té per objectiu destacar i reconèixer la qualitat i la significació de determinats títols per afavorir-ne la difusió mitjançant la seva promoció a les llibreries.

Ara, ha decidit renovar les bases i si fins ara les llibreries proposaven llibres que els diversos jurats del Premi Llibreter avaluaven i, finalment, premiaven. Amb el nou model seran les comissions d’avaluació de cada categoria les que proposaran obres que les llibreries votaran.   Amb aquestes noves bases les llibreries passaran de proposar a votar, tot implicant-se en la decisió final de manera directa , segons assenyala el comunicat del Gremi de Llibreters.

Continuen les cinc categories dels darrers  anys amb el Premi Llibreter de Literatura catalana, Premi Llibreter d’Altres literatures, Premi Llibreter d’Àlbum Il·lustrat, Premi Llibreter d’Infantil i Juvenil de Literatura catalana i  Premi Llibreter d’Infantil i Juvenil d’Altres literatura.

Aquest 2020 encarà serà més especial perquè la pandèmia del coronavirus fa que les dates habituals de l’anunci del premi, previstes al mes de juny, no siguin possibles enguany.

-Els llibres que opten al Premi Llibreter 2020 són els llibres publicats entre l’abril del 2019 i el 15 de març del 2020.

-El dia 28 de juliol, es faran públics els 3 finalistes de cada una de les 5 categories. Les llibreries podran votar els títols fins primers d’octubre.

-El dia 6 de novembre es faran públics, en roda de premsa, els guanyadors de cada una de les categories. L’acte de lliurament, la Festa del Premi Llibreter, serà el mateix dia 6 de novembre al vespre.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here