Deborah Feldman va escriure la seva història de com va aconseguir fugir d’una comunitat jueva ultra ortodoxa

Deborah Feldman, Alexa Vachon, Portrait, Unorthodox, Author, Interior, Inside, Headshot, Porträt, Berlin, Editorial, Netflix

Després de l’estrena de la sèrie ‘Unorthodox’ a Netflix, l’interès pel llibre que va escriure Deborah Feldman ha augmentat entre els seguidors de la coneguda sèrie televisiva.

Columna i Lumen publicaran en català i castellà el llibre original el 16 de juliol on coneixerem més detalls sobre la història real de Feldman que va publicar l’any 2012.

MARCADA PER LA RELIGIÓ I LES PROHIBICIONS

Nascuda a la comunitat hassídica Satmar de la secció Williamsburg de Brooklyn a Nova York, Deborah Feldman, ara viu a Berlín amb el seu fill i fa uns anys va decidir explicar la seva història a través d’un llibre que va aconseguir força èxit a Alemanya.
Feldman va créixer sota un codi de conducta implacable que ho regia i ho determinava tot. No tenia cap mena de marge a la seva vida, i tot estava pautat, des de com vestir fins que llegir i amb qui podia parlar o no.

Tot i la forta repressió que patia, la Debora es rebel·lava contra l’opressió que patia estudiant anglès d’amagat o llegint, també d’amagat, Jane Austen o Louisa May Alcott, els personatges femenins de les quals la van ajudar a imaginar una nova forma de vida.

Als 17 anys la van casar amb un home a qui pràcticament no coneixia, i atrapada en un matrimoni sexual i emocionalment disfuncional, la tensió entre els seus desitjos i les seves responsabilitats com a bona nena Satmar va anar creixent i es va fer més explosiva.

Quan als 19 anys va donar a llum el seu fill va prendre consciència que, malgrat els esforços colossals que això implicaria, ella havia de trobar (per ella i pel seu fill) el camí cap a la llibertat i la felicitat.

La sèrie de televisió estrenada per Netflix està protagonitzada per l’actriu Shira Haas en el paper d’Esther “Esty” Shapiro. La sèrie s’inspira en el llibre de Deborah Felfman, tot i que en el seu relat que es publicarà al juliol coneixerem molts més detalls del que ens descriu la sèrie que compta amb quatre episodis.

Lumen ha anunciat que l’any 2020 publicarà Exodus, la continuació del llibre Unorthodox.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here